Gyurkity Péter

500 GB-os merevlemezen dolgozik a Hitachi

A Hitachi szóvivője bejelentette, hogy a vállalat jelentős mértékben növelné a merevlemezek tárolókapacitását, és a 3,5 hüvelykes egységeknél szeretnék átlépni az 500 GB-os álomhatárt.

A társaság - amely a világ második legnagyobb merevlemez-gyártója - ezzel a lépéssel igencsak megerősítené piaci helyzetét, és úttörő szerepet vállalna az új, minden eddiginél több adatot tároló merevlemezek kifejlesztésében. A szóvivő elmondása szerint míg a jelenleg használatos 80 GB-os merevlemezeken nagyjából 40 órányi filmanyagot tárolhatunk, az új háttértárolók már közel 200 órányi filmet is képesek lesznek elmenteni, és a technológia fejlődésével a nagy kapacitású merevlemezek nemcsak a személyi számítógépekben, hanem a videokamerákban is bemutatkozhatnak.

"Felfokozott várakozással tekintünk az új termékekre" - fogalmazott Bill Healy, a Hitachi marketingigazgatója. Elmondása szerint az új háttértárolók még az első negyedévben megérkeznek a Hitachi partnereihez, így a vállalat továbbra is magánál tarthatja a 400 GB-os merevlemezek bemutatásakor elhódított első helyet.

A Hitachi szakemberei ezzel egy időben egy új egyhüvelykes, úgynevezett Microdrive meghajtón dolgoznak, amelyen már 10 gigabájt adatot tárolhatunk. A Microdrive eredetileg az IBM fejlesztése, de a Nagy Kék annak idején a merevlemez részleggel együtt az új meghajtót is eladta a Hitachinak. A vállalat eddig 5 millió kisméretű meghajtót értékesített, amelyek nagy része digitális lejátszókban, illetve videokamerákban szolgál. Healy elmondása szerint az új egyhüvelykes merevlemez révén a mobiltelefonokban akár egész enciklopédiákat, vagy televíziós műsorokat is eltárolhatunk, és a hordozható telefonok egy új, eddig ismeretlen oldalukról mutatkozhatnak be. Az új kisméretű meghajtó az idei év második felében készül el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • DeathMatch #6
    Te mi a francot tárolsz ennyi helyen???
  • BiroAndras #5
    Nekem most van 2x80+2x200+1x120=680 gigám. Egyelőre elférek...
  • DeathMatch #4
    Nekem megszállott játékosként, bőven elég 200 gb tárhely, szerintem ezzel sokan vannak még így....
  • Punkerwork #3
    félnék annyi adatot 1 meghajtón tárolni
  • IMYke2.0.0.0 #2
    HSZ-vadász...

    ============
    .:i2k:.
  • Rafaelo #1
    nemtomnemtom