JohnnyCage

1,4 millió hálózati adaptert hív vissza a Compaq

A Compaq Computer Corp. bejelentette, hogy mintegy 1,4 millió notebook hálózati adaptert visszahív, miután egyes darabok a közelmúltban tüzet okoztak.

A hibásnak bizonyult notebook hálózati adaptereket illetve kábeleket az 1998. november és 2001. július közötti időszakban forgalomba hozott Armada és Prosignia notebookokkal szállította a társaság. A Compaq képviselőinek elmondása szerint ezidáig 5 esetet regisztráltak, amikor az eszközök tüzet okoztak, személyi sérülés azonban egyetlen esetben sem történt.

- A Fogyasztóvédelmi Bizottsággal szorosan együttműködve döntöttünk az eszközök visszahívása mellett. Elővigyázatosak szeretnénk lenni, és meg kívánunk bizonyosodni arról, hogy a vásárlóinkat nem veszélyezteti a hálózti adapter - mondta Mike Hockey, a Compaq egyik szóvivője. Hockey elmondása szerint meghibásodáskor a tégla formájú, műanyag házzal ellátott adapterben ív keletkezik, amely megolvasztja a tokot, és könnyen tüzet okozhat.

A visszahívás 594 ezer egységet érint az Egyesült Államokban, 620 ezret Európában, valamint 85 ezret Latin-Amerikában. A hibás adapterek sorozatszáma PPP003, PPP003SD, illetve PP2012. A készülékek az Armada 100S, 110, V300, M300, E500, M700, 3500, és E500S notebookokkal kerültek forgalomba, illetőleg a Prosignia 100, 170, és 190 modellekkel.

A nyáron az Apple Computer hívott vissza 570 ezer adaptert ugyanilyen okokból, tavaly pedig az IBM cserélt ki 320 ezer darabot. A Dell Latitude LM 1997-es notebook modelleinek 233 ezer adapterét áramütés veszélye miatt kellett visszahívni. A Compaq és a Dell emellett az elmúlt egy évben számos notebook akkumulátort volt kénytelen visszahívni, mivel azok rövidzárat okozhattak, és felgyulladhattak.

A hibás adapterekkel rendelkező Compaq notebook tulajdonosok ne használják az eszközt, és mihamarabb lépjenek kapcsolatba a Compaq-kal ingyenes cseredarabért.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!