Franczy

TI-83 Plus Silver Edition számológép

A kiváló minőségű és nagytudású számológépeiről híres Texas Instruments a napokban megkezdte a TI-83 Plus Silver Edition névre hallgató új számológép forgalmazását, mely az elsősorban a középiskolások körében rendkívül népszerű TI-83 Plus felújított változatának tekinthető.

Az enyhén technós, ezüstös dizájnnal megáldott újdonság nemcsak a külsejét tekintve különbözik az elődjétől, hanem a TI-83 Plushoz képest kilencszer nagyobb memóriával és 2,5-szer nagyobb teljesítménnyel rendelkezik, így a Texas Instruments ezen új modelljével várhatóan még a legnagyobb igényű középiskolások is meg lesznek majd elégedve.

A TI-83 Plus Silver Edition képességei egyébként már jóval meghaladják a normál számológépektől elvárható képességeket, hiszen segítségével nemcsak a matematika órák átvészelése könnyíthető meg, hanem kiválóan alkalmas arra is, hogy a nebulók a nagyteljesítményű integrált határidőnapló szoftver segítségével órarendjüket benne tárolják, de ezenkívül az új számológép még találkozók, telefonszámok, vagy akár e-mail címek tárolására is alkalmas. A számológép figyelmezteti gazdáját, ha éppen valami teendője van, sőt az elvégzett és a még teljesítendő feladatok listázására is képes, vagyis a TI-83 Plus Silver Edition esetében a Texas Instruments cég fejlesztői megpróbálták elmosni a számológépek és a menedzserkalkulátorok közötti határvonalat.

Az új számológép egyik legnagyobb előnye, hogy elődjéhez, a TI-83 Plus-hoz képest kilencszer nagyobb memóriával rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a tanulók egyszerre akár kilencvennégy különböző programot is tárolhatnak a készülék memóriájában. A 129,95 dolláros áron kapható új Texas Instruments számológéphez jár egy úgynevezett IT-GRAPH LINK kábel is, melynek segítségével a kalkulátort könnyedén számítógépre lehet csatlakoztatni, így pedig könnyedén megoldható a szoftverek upgrade-je, vagy cseréje, valamint a számológép memóriájában tárolt adatok a számítógép segítségével akár ki is nyomtathatók.

A Texas Instruments rendkívül nagy hangsúlyt fektet arra is, hogy a fiatalok minél kiválóbb saját kis programokat készítsenek a számológépre, így nem is meglepő, hogy Amerikában jelenleg már többszáz tanuló foglalkozik a TI-83-ra készített programok fejlesztésével. A tanulók által készített és publikált szoftverek között találhatunk csillagászati, időzóna átszámító, sőt még akár keresztrejtvény programokat is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • noss #7
    itt az áll, h 1,5 megás rom mellett 96 kilós ram áll rendelkezésre.

    ez alapján tehát baldur infói tévesek.
    Flashy: 24 kiló is bőven elég, főleg 96, mivel nem pendrájvról van szó, hanem számológépről!!!
    duke: inkább a hozzánemértésed a kész röhej...