Gyurkity Péter

Nem készít okosórát a Meta

Az Apple megnyugodhat, a projektet költségcsökkentési okokból leállították.

Eredetileg még tavaly ősszel számoltunk be arról, hogy saját okosórával készül a Meta, amely elsősorban az Apple megoldását vette célkeresztbe a házon belüli fejlesztéssel. Most a projekt leállításáról érkezett hír, ennek két lehetséges oka van.

A Bloomberg számolt be arról, hogy a jól értesült források szerint a Meta illetékesei leállították a projektet, amelyen belül eddig egy prototípus összeállítását érték el. A pontos indokot egyelőre nem közlik velünk, viszont két valószínű okot sorolnak fel a beszámolóban. Az egyik alapján a dizájnnal voltak gondok, az okosóra ugyanis nemcsak az előlapon, de a hátoldalon is egy-egy kamerát hordozott volna magán, ez utóbbi azonban összeütközést okozott egy másik érzékelővel, amely a csuklómozdulatokat fordította volna le az irányításhoz szükséges utasításokra, többek között a metaverzum megfelelő támogatásával. A másik állítás szerint a költségeket faragnák le, a cég ugyanis a jelenlegi gazdasági lassulás miatt 3 milliárd dollárral fogná vissza a kiadásokat, ennek pedig a fenti projekt is áldozatul esett.

Korábban egyesek a prototípust is közelebbről szemügyre vehették, ebből azt a következtetést vonták le, hogy az Apple Watch volt a célkeresztben, egy négyszögletes, ám lekerekített sarkokkal érkező megoldással. A szíjakat itt is könnyen lecserélhettük volna, a jobb oldalon egy (vagy két) gombot helyeztek el, a kütyü pedig sorrendben 5 és 12 megapixeles kamerákat hordozott magán. A vezetéknélküli és a mobilinternet egyaránt szerepelt a listán, ez utóbbi eSIM révén valósult volna meg, a szoftveres oldalon a megszokott közösségi és fitneszfunkciók kaptak helyet, míg az üzemidő 18 óránál tetőzött volna.

A fejlesztés tehát egyelőre leállt, a cég azonban később visszatérhet az eredeti célkitűzéshez, ez nincs teljesen kizárva.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!