Gyurkity Péter

Átírta az előrendeléseket a Rivian

A vásárlók felháborodása miatt azonban gyorsan visszatáncoltak és elnézést kértek.

A Rivian kapcsán legutóbb arról számoltunk be, hogy csúszik a cég pickupja, nem sokkal később azonban további hírek futottak be a területtel kapcsolatban, amelyekben már a cég várható komoly szerepéről írtak. Most a vezérigazgató volt kénytelen elnézést kérni, amiért minden előzetes figyelmeztetés nélkül átírták a meglévő előrendeléseket.

A Bloomberg napokban közzétett jelentésében arról olvashatunk, hogy a Rivian nemrég egyoldalúan módosította a meglévő előrendeléseket, ennek eredményeként pedig az autókra korábban beregisztráló érdeklődők eltérő árakat és konfigurációkat láttak saját dokumentációjukban, ami persze gyorsan komoly negatív visszhangot váltott ki a részükről. Nem véletlenül, hiszen az előrendelések többek között éppen azt a célt szolgálják, hogy a vásárlók előre lefoglalják az általuk megfelelőnek tartott összeállításokat, amelyek a beígért árakon érkeznek majd meg – ezen esetben viszont számos részletet módosítottak, amit a cég rajongói nem fogadtak kedvező módon.

A vezérigazgató nem sokkal később nyilvánosan, a március első napján közölt bejelentésben volt kénytelen elnézést kérni a korábbi lépésért. Ebben egyebek mellett megerősítette, hogy visszatáncolnak, így a Rivian az eredetileg közölt árakon fogja majd leszállítani a megrendelt járműveket, mint ahogy a dátumok és a konfigurációk kapcsán is törlik a nemrég meghozott módosításokat. Elmondása szerint nem mérték fel kellő mértékben, hogy a vásárlók milyen fontosnak tartják a feltételek rögzített jellegét, a Dual-Motor és a Standard néven jelzett akkumulátorcsomagok kapcsán pedig helytelenül feltételezték, hogy azok az eredeti árakhoz hasonló szinteken nyújtanak majd megfelelő ajánlatot.

A Rivian részvényei az elmúlt héten csaknem 20 százalékot estek, valószínűleg ez késztette a cég vezetését a bocsánatkérésre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!