Gyurkity Péter

Kérdéses a Galaxy Note jövője

Az idei év kimaradhat, viszont a cég nem akarja cserben hagyni a vásárlókat.

A tavalyi év során a pandémia mellett a Galaxy Note-család esetleges búcsúzása tartotta lázban a felhasználókat, némileg kisebb intenzitással (és kevésbé komoly következményekkel). Decemberben egyesen már tényként kezelték, hogy búcsúzik a család, most viszont maga a gyártó, annak egyik vezetője beszélt a várható jövőről.

Külsős forrás számolt be arról, hogy mi hangzott el a szokásos éves befektetői konferencián, mégpedig DJ Koh, a Samsung IT- és mobilkommunikációs részlegének társigazgatójának szájából. A találkozó során megemlítették, hogy egy új Galaxy Note második féléves piacra dobása túl nagy feladatnak bizonyulhat, erre tehát egyelőre nem vállalnak garanciát, viszont nem szeretnék magukra hagyni a vásárlókat, így nincs kizárva, hogy némileg később, talán a jövő év során, jelenik majd meg az újabb változat. Konkrét információkat sajnos nem osztottak meg velünk, így továbbra sem tudni, hogy mi lesz a sorozat sorsa – könnyen lehet, hogy ezt még házon belül sem döntötték el.

A tavalyi évben mindenképpen jelzésértékű volt a pletykák felbukkanása, majd pedig a tény, hogy az S Pen első alkalommal bukkant fel egy másik sorozat egyik tagjának kiegészítőjeként, bár a Galaxy S21 Ultra esetében opcionális komponensként szerezhető be a stylus, ennek tárolása pedig nem olyan kényelmes, mint ahogy azt a Note kapcsán megszokhattuk. Szintén fontos részlet, hogy az első Note eredetileg 2011-ben jelent meg a piacon, elsőként alkalmazva egy 5 hüvelyknél nagyobb kijelzőt, nem beszélve arról, hogy sokáig ez számított az igazi zászlóshajónak, mielőtt a Galaxy S átvette volna ezt a helyet. Ami az idei évet illeti, szeretnének lefelé nyitni az 5G támogatásának terén, az S Pen továbbra is elérhető marad, a Galaxy Z Fold 3 pedig a szuperprémium készülék szerepét tölti majd be, ennek megfelelő áron.

Ez utóbbi típus juthat majd komolyabb esélyhez a Note elcsúszásával, esetleges törlésével, míg a Note maga akár be is olvadhat a Galaxy S-sorozatba, hogy azt kiegészítve folytassa karrierjét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!