Berta Sándor

3D-audiorendszer a Continentaltól és a Sennheisertől

A két gyártó hangszóró nélküli 3D-hangzást hozott létre.

A Continental és a Sennheiser által megalkotott 3D-audiorendszer legfontosabb jellemzője, hogy beépített hangszórók nélkül is kiváló hangzást biztosít és e folyamat során a gépkocsik belsejében lévő felületekre épít. A kifejlesztett Ac2ated Sound System a hagyományos audiomegoldásoknál akár 75-90 százalékkal is könnyebb és azoknál szintén 75-90 százalékkal kisebb helyen elfér.

A két vállalat a Las Vegasban megrendezett Consumer Electronics Show (CES) 2020 kiállításon mutatta be a Sennheiser által szabadalmaztatott AMBEO 3D audiotechnológián alapuló új rendszert, amely a kialakításának köszönhetően sokkal élethűbb hangzást tesz lehetővé az autókban. Helmut Matschi, a Continental igazgatósági tagja, s járműveken belüli hálózati és információs rendszerekért felelős üzletágának vezetője kiemelte, hogy a Sennheiserrel közösen egy olyan audiorendszert fejlesztettek ki, amellyel a gépkocsikban való zenehallgatás prémium zenei élménnyé válik.

Dr. Andreas Sennheiser, a Sennheiser társ-vezérigazgatója hozzátette, hogy az alkalmazott AMBEO 3D audiotechnológiával és a finomhangolásokkal természetes, ugyanakkor magával ragadó élményt kínálhatnak a vezetőknek és az utasaiknak. Daniel Sennheiser, a cég másik társ-vezérigazgatója mindezt azzal egészítette ki, hogy a megoldás előnye, hogy a kiváló zenei élményekhez nincs szükség különleges 3D-audioforrásokra, mert az integrált algoritmus automatikus 3D-hanggá alakítja át a sztereó forrásokból származó hangokat. A hallgatók ráadásul úgy érezhetik, mint ha egy koncert közepén ülnének.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Macropus Rufus #2
    "amellyel a gépkocsikban való zenehallgatás prémium zenei élménnyé válik."
    aha. Háááát persze. Ez a duma már a Lexus esetében sem jött be, pedig ott is nagyon erőlködtek a Mark Levinson rendszerre. És ezt a prémium hangzást a kocsi berendezései fogják kiadni magukból. Pl. a műszerfal egy része... hát igazán igényesen szólhat... :|
    ezt prémiumnak nevezni pofátlanság. Mert akkor mi a tökömnek fogják nevezni a 8-10milliós valódi prémium rendszereket? Über-prémium vagy mi a fene?! :o
  • Sir Cryalot #1
    Hát hogyne:D
    "gépkocsikban való zenehallgatás prémium zenei élménnyé válik."

    Talán inkább újabb prémium európai márka megroggyanása válik feltűnően látványossá mielőtt kiárusításítaná magát.