Gyurkity Péter

Két helyen hajlítható a TCL telefonja

Emiatt pedig kihajtott állapotban egy kereken 10 hüvelykes táblát kapunk majd.

A TCL kapcsán már augusztus folyamán jeleztük, hogy alakulóban van a kínai gyártó saját megoldása, amely azonban nem sokban hasonlít az elsőként bejelentett, azóta pedig piacra dobott fejlesztésektől, legalábbis a kialakítás, a külalak tekintetében. Most további részleteket és képeket ismerhetünk meg, eszerint valóban eltérő dizájnra építkeznének.

A cég manapság a BlackBerry, a Palm, valamint az Alcatel márkanevekre támaszkodva igyekszik nagyobb szeletet megtartani magának a piacon, eddig azonban komolyabb áttörésre nem került sor, bár a választékra nem lehet különösebb panasz. A hajlítható típus előzetese, amelyet az utóbbi néhány napban már több alkalommal is promotáltak szűkebb körben, egyszerre akár két helyen is meghajlítható, és bár ennek kijelzője egyelőre nem működik (ez remélhetőleg változni fog a megjelenést követően), ehhez majd quad-kamera, előlapi szelfikamera, valamint egy USB-C csatlakozó társul majd, viszont a hagyományos jack-dugó már hiányzik a listáról – a panel kihajtott állapotban kereken 10 hüvelykes lenne.

A TCL jelen pillanatban a „Dragonhinge” néven reklámozza a forgópántot, amely lehetővé teszi a meghajlítást, ebből lenne egyszerre kettő a készüléken. Összehajtott állapotban természetesen jóval vastagabb kialakítást kapunk majd, mint amit az utóbbi időben megszokhattunk, a kijelző ekkor Z-, illetve S-alakban hajlik meg, ha alulról vagy felülről nézzük a telefont. A forgópántok befelé hajlanak, hasonlóan ahhoz, ahogy a Galaxy Fold esetében is láttuk, nagy kérdés viszont, hogy maguk a vásárlók hogyan fogadják majd a nagyobb méretű és jóval vastagabb megoldást, ami nagy valószínűséggel nem túl kedvező áron jelenik majd meg a boltokban, különösen úgy, hogy a Motorola RAZR 2019 viszonylag alacsony, 1500 dollár körüli áron bukkan majd fel.

Azt egyelőre nem tudjuk, hogy a TCL mikor és milyen áron rajtoltatja majd el saját megoldását, ez csak később derül majd ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ellaberin #3
    Lopunk, lopunk?

    :)


    Utoljára szerkesztette: Ellaberin, 2019.10.31. 12:45:35
  • gombabácsi #2
    na, ha többszáz helyen hajlíthatóak lesznek, akkor már majdnem wc papírnak is jók lesznek!
  • NEXUS6 #1
    "...akár két helyen is meghajlítható, és bár ennek kijelzője egyelőre nem működik (ez remélhetőleg változni fog a megjelenést követően),..."
    Höhöhö, jó vicc volt. De ha nem, legalább trendi pénztárcának jó lesz.

    Gondolom ezerrel készülnek rá már mindenféle zenész réteget megcélzó alkalmazások, és végre a méltatlanul hanyagolt harmónikások is olyan eszközhöz juthatnak, amivel kedvenc hangszerüket akár zsebben is bárhova elvihetnek. ;)