Gyurkity Péter

Júliusban jön a ROG Phone 2

Az erős hardverrel érkező telefon a jövő hónapban jelenik meg.

Az Asus legutóbb a rendkívül kedvező áron érkező saját csúcstelefonjáról rántotta le a leplet, ezt megelőzően azonban a sorrendben második, kifejezetten a játék-fanatikusoknak szánt típus várható megjelenéséről is olvashattunk. A jelek szerint erre néhány héten belül sor kerül, azonban még nem minden részletet ismerünk.

A kínai Weibo portálon bukkant fel egy rövid bejegyzés, amelyben már erről, vagyis a telefon debütálásáról közöltek újabb információmorzsát. Eszerint a hivatalos megjelenésre a harmadik negyedévben számíthatunk, Kínában például már július folyamán elrajtol a telefon, amely azonban csak ezt követően, némi késéssel jelenik majd meg a többi régióban, így például az európai piacokon. A pontos menetrendet ugyan még külsős források sem árulták el, viszont egy évvel ezelőtt az eredeti ROG Phone esetében is több hetes, illetve több hónapos késéssel kerítettek csak sort az amerikai rajtra, ami arra utal, hogy ez idén sem változik majd. Azt tudjuk, hogy szintén kínai Tencent is besegít a cégnek, legalábbis ami a játékokkal kapcsolatos további optimalizációt illeti.

Ez utóbbi vállalat, amely az utóbbi időben valóságos óriássá nőtte ki magát, eközben a Razer Phone 3 típus kapcsán is hasonló közreműködést ajánlott fel, vagyis mindkét telefon esetében megtaláljuk majd munkájuk nyomait. Az optimalizáció mellett a Tencent Games által promotált tartalmak is megjelennek majd a két készüléken, amelyek pontos specifikációja azonban még nem elérhető. Az biztosnak tűnik, hogy csúcskategóriás chip biztosítja majd a megfelelő teljesítményt (itt komoly jelöltként a Snapdragon 855 bukkan fel a különböző híradásokban), ehhez pedig nagy méretű memória és belső tároló csatlakozik majd – méretes panellel és javított kamerákkal, hogy minél szélesebb felhasználói réteget fedjenek le.

Európában tehát valamikor a nyár végén, esetleg ősszel rajtolhat majd el a típus, amely azonban a szegmens egy apró szeletét hivatott csak lefedni, így nyilván nem a széles tömegek fognak tolongani érte.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!