Gyurkity Péter

A kijelzőbe került a Galaxy A8s kamerája

Ez a telefon kapta ugyanis meg először az új Infinity-O panelt.

November elején mi is beszámoltunk a Samsung készülőben lévő új kijelzőiről, amelyek a hajlítható telefonban, valamint egyéb, ennél szerényebb megoldásokban kapnának helyet. Ez utóbbiak első példánya futott most be, immár az új panellel és az ebbe integrált szelfikamerával.

Először a kínai szabályozó hatóság oldalán bukkant fel az új típus, ezt követték a külsős híradások, valamint a Samsung kínai oldalán közzétett hivatalos terméklap, amely már gyakorlatilag minden kérdésre megadja a választ. Eszerint a Galaxy A8s valóban az Infinity-O panelt kapta meg, amely az úgynevezett Hole-in-Active-Area technológiát alkalmazza. Ez teszi lehetővé, hogy a 6,4 hüvelykes, az 1080 x 2340 pixel felbontást és a 19,5:9-es képarányt támogató kijelző (amely nagy valószínűséggel az LCD-technológiára épül, erről azonban itt nem esik szó) egy apró lyukat vonultat fel a bal-felső sarokban, amely a kamerának biztosít helyet, míg az értesítők ettől jobbra, vagyis középen jelennek meg, Ehhez 6 vagy 8 GB memória, valamint egy 128 GB-os tároló csatlakozik, míg az üzemidőt egy 3400 mAh-s akkumulátor hivatott biztosítani.


A középkategóriás telefon egy hátoldali tripla-kamerát kapott, ez sorrendben egy 24, egy 10, valamint egy 5 megapixeles példányra épül, 2x-es optikai zoommal és jobb mélységérzékeléssel, amelyet ez utóbbi kamera szolgáltat. Az előlapi változat egy 24 megapixeles típus, míg az ujjlenyomat-olvasó nem itt, hanem a hátlapon helyezkedik el, ezt tehát nem építették be a panelbe. A szoftveres oldalon még az Android 8.1 Oreo fut, ehhez a Samsung Experience 9 kezelőfelület társul, vagyis nem erőltették a teljes frissességet, ami a középkategóriában amúgy sem elsődleges szempont. A telefon egyelőre Kínában jelenik meg, itt az előrendelés már elindult, a debütálás viszont csak 21-én esedékes, kék, szürke, valamint zöld színben.


A hivatalos ár még nem ismert, itt viszont számíthatunk a globális változat felbukkanására.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • wraithLord #4
  Infinity-O

  Legközelebb a kijelző közepére rakják, és akkor fps-ben jó lesz célkeresztnek...
 • Macropus Rufus #3
  köszönöm, így már érthetőbb a működése :)
 • kvp #2
  "ha jól értem akkor ebbe a kütyübe egy mechanikus zoom van? És azt hová tették? "

  Az egyik lencse fix 2x zoomos a fo lencse meg 1x-es. A szoftver meg interpolal az 1x es a 2x kepe kozott attol fuggoen hogy lesz jobb.
 • Macropus Rufus #1
  "2x-es optikai zoommal"
  ha jól értem akkor ebbe a kütyübe egy mechanikus zoom van? És azt hová tették?