Franczy

Egy japán pár a net segítségével lett öngyilkos

Egy japán férfi és nő öngyilkos lett, miután halál-megállapodást kötöttek egymással. A pár egy öngyilkosságot hirdető web oldalon keresztül találkozott össze.


A 46 éves fogász férfi és a 25 éves ismeretlen foglalkozású nő egy hónappal ezelőtt ismerkedett meg egymással az egyik öngyilkos honlap csevegő szobájában. A jelentések szerint először mindössze pár nappal a közös öngyilkosságuk előtt találkoztak egymással a fogász férfi lakásán Japán középső részében, Fukui tartományban.

A japán hírlapok szerint a végzetes tett előtt több e-mail-t váltott egymással a férfi és a nő, melyben egymást egyre jobban bíztatták az öngyilkoság elkövetésére.
"Ha közös a szándékunk, nincs mitől félnünk." - idézett az egyik ilyen elektronikus levélből az egyik legnagyobb japán napilap, a Yomiuri Shimbun.

A boncolás kimutatta, hogy a halál oka az volt, hogy mindketten halálos mennyiségű altató tablettát vettek be. Jelentések szerint a tett helyszínén megtalálták a "különös" pár öngyilkosságáról szóló sajátkezű feljegyzéseit is. A hírügynökségek szerint a fogorvos férfi nemrég vált el a feleségétől, valamint családi- és súlyos egészségügyi problémái is voltak. A nőt mostanában rúgták ki a munkahelyéről, és neki is bőven akadt családi problémája. A szörnyű tett elkövetése után a férfi volt felesége talált rájuk az elmúlt hét szerdáján, de a részletek csak most kerültek nyilvánosságra.

Az internetes web oldalon, melynek segítségével találkoztak, nagyon sok információ található a különböző öngyilkosság-fajtákról. A site saját fórummal rendelkezik, valamint csevegési lehetőséget is biztosít az öngyilkos jelöltek számára. A rendőrség szerint sajnos még nagyon sok ehhez hasonló web site-ot üzemeltetnek Japánban.

1998 decemberében egy fiatal tokiói nő halt meg, miután ciánkálit ivott. Öngyilkosságában bizonyítottan nagy szerepet játszott egy internetes öngyilkossági oldal. Az oldalról elég borsos áron (250-430 dollár) különböző mérgeket is lehetett rendelni. Az oldalt üzemeltető férfinél 3000 ember halálához elegendő mérget találtak. Azóta ez a férfi is öngyilkos lett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!