SG.hu

Ezek 2018 legjobban várt videojátékai

Bár 2017 sem volt egy közönséges vagy átlagos esztendő a megjelent videojátékok tekintetében, azonban az előrejelzések azt mutatják, hogy 2018 még több izgalmat tartogat nekünk a virtuális örömök terén. Éppen ezért úgy határoztunk, hogy összegyűjtjük nektek egy csokorba azokat a videojátékokat, amelyek a jövő évben remélhetőleg maradandó élményeket okozhatnak nekünk, és jellemzően a tripla-A kategóriából kerülnek majd ki.

Ez utóbbi határt kénytelenek voltunk meghúzni, hiszen az indie színtér minden eddiginél erősebb, így összességében bizonyára jövőre is több ezer videojáték jelenik majd meg, miközben az alábbiakban csak a legnagyobb felhajtással érkezőket emeltük ki. Tisztában vagyunk továbbá azzal, hogy számtalan még bejelentetlen játék is érkezik jövőre, amely helyet kaphatott volna a listán, de mivel egy új Call of Dutyról vagy Battlefieldről még nincs semmilyen információnk, ezért szerepeltetésüket elvetettük, és megmaradtunk a realitás talaján. Így alakult ki az alábbi lista:

Dragon Ball FighterZ

Várhatóan 2018 első havát egy nagy bunyóval kezdjük, hiszen januárban érkezik a Dragon Ball FighterZ, mely a klasszikus árkád verekedős játékok határain belül tálalja nekünk a népszerű univerzum sajátosságait, miközben Goku oldalán Android 16 és félelmetes serege ellen szállhatunk harcba. A klasszikus animét idéző megjelenés, a több tucatnyi karakter vagy a három részesre osztott sztori mind elég biztatóak ahhoz, hogy a játék helyet kapjon a jövő év legjobban várt alkotásai között.


Monster Hunter: World

Bár PC-re egy kicsit később érkezik, mint a konzolos változatok, de jövőre erre a platformra is megkapjuk a Monster Hunter: Worldöt. Ez hatalmas esemény lesz annak fényében, hogy a játék konzolos hagyományokkal rendelkezik, de most végre mi is megtapasztalhatjuk a szörnyvadász kalandot, melyben fejleszthető harcosaink oldalán gyakran toronyháznyi méretekkel rendelkező fenevadakkal ütközhetünk meg.


Kingdom Come: Deliverance

Az első gameplay-felvételek ugyan kicsit elbizonytalanítottak minket, de őszintén reménykedünk abban, hogy a februári megjelenésig a Warhorse stúdiója mindent kihoz a Kingdom Come: Deliverance-ből, mely egy a középkori Európára fókuszáló szerepjáték lesz. Itt nem várhatunk sárkányokat, mágiát, sem egyéb, természetfeletti elemet, csupán egy nagyszerű történelmi kalandot, meglepően realisztikus harcokat és csodálatos megjelenést. Legalábbis papíron!


Sea of Thieves

Már idejét sem tudjuk annak, hogy mikor adott ki a kezei közül értékelhető videojátékot a Rare csapata, de a kalózos koncepciót felvonultató Sea of Thievesre érdemes lesz figyelni. Bár a rajzfilmes grafika kicsit illúzióromboló, a háttérben azonban olyan többjátékos élmények húzódnak meg, amihez foghatót korábban még talán sehol sem láthattunk. Fejleszthető kalózok, hajócsaták, kincskeresések, vad kardozások, páratlan hangulat, egyszóval minden lesz itt, amiért a végeredmény megérdemel egy esélyt.


A Way Out

Az A Way Out tipikusan olyan videojáték, amelyről egyelőre nehéz megmondani, hogy óriási bukás, vagy akkora siker lesz, hogy arról még évek múlva is beszélünk majd. Ami biztos, hogy egy olyan kooperatív akciójátékról lesz szó, amelyben egy-egy börtöntölteléket vehetünk irányításunk alá, a célunk pedig az, hogy megszökjünk a sittről, és közös erővel elmeneküljünk a rendőrök elől.


Far Cry 5

A Ubisoft mostanában igencsak odafigyel arra, hogy népszerű sorozataik aktuális része ütősebb legyen, mint az eddigiek, és ez a Far Cry 5 esetében látható a leginkább. Az amerikai farmvilág egy őrült szekta által irányított régiójába kalauzoló, nyitott világú akcióban végre ismét lehetőségünk nyílik átélni a sorozat valódi értelmét, és ellenállóvá válva megszabadítani a helyieket az őrülettől – illetve az őrültektől –, amihez egy óriási, szabadon bejárható helyszínt kapunk játszótérként.


Anno 1800

Noha erősen kérdéses, hogy jövőre megjelenhet-e, a történelmi körítéshez, ezáltal pedig a saját gyökereihez visszataláló Anno-sorozat aktuális epizódját úgy várjuk, mint a Messiást. Mindezt pedig nemcsak azért, mert kevés a jó városépítős stratégia manapság, hanem azért is, mert amit eddig láttunk róla, az alapján kijelenthetjük, hogy az ipari forradalom korában bizony nagyszerű élmény lesz majd hatalmas városokat építeni, és menedzselni őket a klasszikus módon.


Anthem

Az Anthem a Bioware válasza a Destinyre, amit egy enyhén a Mass Effect-sorozatra épülő koncepcióval igyekeztek feldobni, de hogy mekkora sikerrel, az egyelőre megjósolhatatlan. Amit eddig az Anthemről láttunk, az egészen meggyőző volt, azonban félelemmel tölt el minket, hogy a Bioware nincs mostanában a helyzet magaslatán, ergo várnánk még a hangzatos kijelentésekkel. Egy biztos, ha ügyesek lesznek, jövőre nagyon sokat halljuk majd az Anthem nevét!


Biomutant

A THQ Nordic neve mostanában egybeforrt a folytatásokkal és a feldolgozásokkal, de a Biomutant képében egy fiatal, ámde sok veteránból álló fejlesztőcsapattal hamarosan valami igazi különlegességgel jelentkeznek. A Biomutant egy állati világban játszódó akció-RPG lesz, amely éppen a megközelítés miatt eszünkbe juttatta néhány gyermekkori kedvencünket is – mint például a Ratchet & Clanket –, habár ez a mű egy sokkal komolyabb és komorabb megközelítéssel próbál majd elvarázsolni minket, poszt-apokaliptikus köntösben és hack and slash-alapú harcokkal. Alig várjuk!


Code Vein

Új Dark Souls ugyan nem jön 2018-ban, de a Bandai Namco elkészít egy ígéretes klónt Code Vein név alatt, ami ugyanazt az őrült nehézséget diktálja majd, csak éppen eltérő körítéssel. Ebben az alkotásban ugyanis anime-hatású grafika és rengeteg vámpírszerű lény vár ránk, sőt a pergősebb akciók sem lesznek idegenek tőle, így mindent összevetve nagyon reménykedünk abban, hogy sikerül a jó alapokat megfelelően felépíteniük a fejlesztőknek.


Darksiders III

2018-ban folytatódik végre a nagyszerű Darksiders-sorozat is, amely a harmadik részével minden eddiginél God of War-központúbbra veszi a figurát. A főszerepben Furyt láthatjuk majd, aki ugyanolyan intenzíven harcol a rémségek ellen, mint anno az Apokalipszis többi lovasa, de a vad akciók mellett megannyi ügyességi fejtörő is vár benne ránk, az eddig látottak alapján pedig a készítők jól elkapták a fonalat, ezáltal bármi lehet még ebből.


Metro Exodus

A Metro-sorozat világa rengeteg játékost elvarázsolt korábban, az eddig megjelent két epizódban ugyanis Dmitry Glukhovsky poszt-apokaliptikus világa valami félelmetes realizmus mellett elevenedett meg előttünk. Ez a nagy kaland, illetve a harc a túlélésért pedig 2018-ban tovább folytatódik a Metro Exodusban, melyben többet leszünk a felszínen és a nyitottabb világban – a veszélyes mutánsok között –, mint eddig bármikor.


Overkill's The Walking Dead

Az Overkill Software az elmúlt években letett már egyet és mást arra a bizonyos asztalra, így nem véletlen, hogy az általuk készített The Walking Dead-játékot nagyon várjuk. Mindez annak ellenére is igaz, hogy nem egy egyjátékos akció, hanem egy csapatalapú lövölde vár benne ránk, amiről túl sok információnk még nincs, de mivel jó kezekben van a projekt, megelőlegezzük a bizalmat.


Psychonauts 2

Évek óta vártunk rá, 2018-ban pedig úgy tűnik, hogy végre valósággá válhat a Psychonauts folytatása, amelynek a munkálatai bár nem igazán tudjuk, hogy miként haladnak, de bízunk Tim Schaferben és a Double Fine Productionsben, akik a közelmúltban azért megleptek minket néhány nagyszerű alkotással. Remélhetőleg a legendás Psychonauts második epizódjával sem lesz ez másként!


Red Dead Redemption 2

Bár PC-s változatról nem hallottunk még, az első rész után pedig nem is reménykedünk benne igazán, de azért bízunk abban, hogy a Rockstar meglep minket egy számítógépes Red Dead Redemption 2-vel. Ha mégsem lenne így, akkor ezért a játékért érdemes beszerezni egy konzolt, hiszen nyitott világú vadnyugati akciót korábban ilyen minőségben még garantáltan senki nem készített! Túlzás nélkül az előttünk álló esztendő egyik meghatározó alkotása lehet belőle.


Shenmue III

Bár félünk egy kicsit, hogy az első, de sokkal inkább a második rész legendás mivolta után a Shenmue III csalódást okoz majd, de Yu Suzuki nagyon biztos a dolgában, sőt a PC-s változatban is, így főként a japán videojátékok kedvelői már most tűkön ülnek az alkotás miatt. Mindez nem véletlen, hiszen az eddig látottak és hallottak alapján a Shenmue III ismét történelmet írhat az akcióalapú szerepjátékok kedvelői között.


The Crew 2

A The Crew 2-t ugyan egyelőre nem reklámozza még annyira a Ubisoft, mint amennyire elvárható lenne, de a játék úgy kifordult önmagából az első rész óta, hogy biztosan nagyot szólhat majd a száguldás kedvelői között. Autók és motorok után ugyanis itt már repülőgépekkel és szélvészgyors motorcsónakokkal is száguldozhatunk, ami ebben a formában elképesztően jól hangzik. Alig várjuk, hogy többet megtudhassunk róla!


The Walking Dead: The Final Season

Egy hosszú történetet, egy elképesztően emlékezetes utazást zár le 2018-ban a The Walking Dead kalandjátékkal a Telltale Games csapata, a zombis sztorinak ugyanis elérkezett végre az utolsó évada, ami Clementine történetének a végét is jelenti egyben. Bár a játék vége biztosan valami új kezdetet is jelent majd, azonban az elmúlt szezonok után valami egészen ütős finálét várunk, amihez a készítők még az első évad íróját is visszahozták, szóval érdemes lesz odafigyelni rá.


Vampyr

A vámpírok koncepcióját és történetét számtalan videojáték feldolgozta már a múltban, azonban a Dontnod Entertainment által készített Vampyr minden eddiginél különlegesebbnek ígérkezik a sorban. Az 1918-as évek Londonjába kalauzoló kalandban egy, a spanyolnátha idején szolgáló orvos történetét ismerhetjük majd meg, aki fiatal vámpírként egy olyan különleges és összetett történetet tár elénk, amihez foghatót korábban még soha nem tapasztaltunk.


World of Warcraft: Battle for Azeroth

Bár egy World of Warcraft-kiegészítő messze nem olyan nagy esemény már manapság, mint néhány évvel ezelőtt, azonban még mindig több millió aktív játékosa van a Blizzard MMO-jának, ami jövőre egy újabb, még a Kataklizmánál is jelentősebb eseményt feldolgozó bővítményt kaphat. A Battle for Azeroth kiegészítő sokak szerint a World of Warcraft utolsó nagy bővülése lehet, ezért pedig még jobban várjuk a megjelenést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CairoJack #12
    Le vagyok maradva, ebből kb. a Metro meg a FarCry ismerős, a többit nem is ismerem, de amúgy egyiket sem várom. :(
  • asgh #11
    A pvp szervereket meg fogják szüntetni, helyette a városokban lehet bekapcsolni a pvp flag-et és akkor átrak a pvpsekkel közös phase-be.
    Azaz a pvp módban ott lesz aktuális op class-al játszó ganker, mindenki más szépen kikapcsolja a pvp-t, a gankernek meg nem lesz kit gyilkolni, így ő is feladja.
    A BG-k már most is egyre szarabbak és egyre kevesebb embert vonzanak, főleg mióta az EU szerverekre ráengedték a ruszkikat, akik seperc alatt pöcegödörré változtatták, mint általában minden online multiplayer játékot, amibe beteszik a lábukat.
    A rated BG-k, arena-k eddig is max. az e-sportolókat érdekelték, azaz réteg játékok.

    Azaz a pvp-től nem remélnék nagy fellendülést.

    A Vanilla szerverek valóban érdekesek lesznek, de szerintem idén még nem indítják őket.
  • Whysper #10
    - Azért a PVP-s embereknek több lesz mint egy hónap ,ha tényleg annyira PVP lesz . 8)) max a PVE-t unathatod halálra.
    - Mi megyünk Vanillazni is szóval elleszünk egy jó darabig
  • asgh #9
    A WoW kieg gondolom megint a szokásos "max. 1 hónapnyi élvezhető játék, aztán 2 évig dögunalom pótcselekvés" lesz, mint az eddigiek. Talán a classic szerverek bevezetése hozhat némi izgalmat, de szerintem esélytelen, hogy jövőre kijöjjenek.
  • Old_Raiden #8
    Legtöbbje PC-s hulladék a SONY felhozatalához mérve. De a torrentező PC-s alja-magyaroknak ezek bőven jók.
  • CRMessen #7
    MMO nem is jön? :O
    Utoljára szerkesztette: CRMessen, 2018.01.02. 09:43:57
  • Wharyoo #6
    Kingdom Comes: Deliverance is jóféle, már annak aki szereti a középkort. :)
  • Kissssss0 #5
    kb én is erre jutottam, a többi erősen felejtős... na jó talán megéri a walking dead játékokra is ránézni, hátha kisül belőlük valami jó.
  • ozimak #4
    +1
  • Papa01 #3
    Metro Exodus és Far Cry 5. Talán még az Anthem. Semmi más... :)