Szekeres Viktor

Az elmúlt évek legjobb rendezőjét akarják megszerezni a Dűne-mozifilmhez

Denis Villeneuve rendezheti az új Dűnét.

A Variety értesülései szerint a gyártó stúdió Denis Villeneuve-öt szeretné megszerezni az új Dűne-film rendezői posztjára. Mindez nem csoda, hiszen a kommersz filmeket rendezők közül talán Villeneuve az, akinek a filmjei a legjobb reakciókat kapták az elmúlt években mind a nézőktől, mind a kritikusoktól. A kanadai filmestől 2010-ben a Felperzselt földet (Incendies) mutatták be (IMDb: 8.2/10), ezt követte 2013-ban a Fogságban (Prisoners - IMDb: 8.1/10), 2015-ben a Sicario - A bérgyilkos (Sicario - IMDb: 7.6/10), idén pedig az Érkezés (Arrival - IMDb: 8.3/10) nyűgözte le tőle a legtöbb mozizót. A sorból egyedül a 2013-as Ellenség (Enemy - IMDb - 6.9/10) lóg ki, de sokan ilyen osztályzatnak is örülnének. Jövőre a Szárnyas Fejvadász 2-t láthatjuk tőle.

Mint ismeretes, nemrég a Legendary Entertainment bejelentette, hogy megegyezett Frank Herbert hagyatékának kezelőivel és megvásárolta a Dűne-regényciklus mozifilmes és televíziós adaptációs jogait. A projektek producerei Thomas Tull, Mary Parent és Cale Boyter, valamint Brian Herbert, Byron Merritt és Kim Herbert lennének.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #1
    Egyedül az Érkezésre lehet azt mondani, hogy anyagilag megtérült. A többi filmje éppenhogy csak nullszaldós vagy totál bukta.