MTI

Internetes uszitás miatt 60 házkutatás Németországban

A szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) közleménye szerint a szövetségi és a tartományi hatóságok most először hajtottak végre összehangolt, országos akciót az interneten egyre inkább terjedő uszítás és gyűlölködés miatt. A razzia során 14 tartományban nagyjából 60 gyanúsítottnál tartottak házkutatást.

Az akció azt is szolgálja, hogy erősödjék a polgárok érzékenysége a közösségi portálokon jelentkező szélsőjobboldali megnyilvánulásokra. Aki ilyet talál, tegyen feljelentést - sürgeti a BKA a lakosságot, rámutatva, hogy több tartományban a helyi hatóságok külön portált alakítottak ki, amelyen keresztül névtelen feljelentést lehet tenni. Holger Münch, a BKA elnöke kiemelte, hogy az interneten elkövetett szélsőjobboldali indíttatású gyűlölet-bűncselekmények száma az "európai menekülthelyzet" révén is jelentősen emelkedik, és a menekültszállások elleni támadások "gyakran annak a radikalizálódásnak az eredményei, amelyek a közösségi portálokon kezdődnek".

A hatóságok következetesen fellépnek a törvénysértő tartalmak ügyében, mert nem szabad megengedni, hogy az interneten terjedő gyűlölködés és uszítás "megmérgezze a társadalmi légkört", és fel kell tartóztatni "a nyelv eldurvulását" - hangsúlyozta a BKA elnöke. Ugyancsak szerdán a kormány elfogadta a szélsőségek terjedésének megakadályozására és a demokratikus berendezkedés támogatottságának erősítésére készült új stratégiáját.

A belügyminisztérium és az ifjúsági ügyekért is felelős családügyi tárca szervezésében készült terv a jobb- és a baloldali szélsőségek, valamint a radikális iszlamizmus visszaszorítását célozza. Berlini bemutatóján Thomas de Maiziere belügyminiszter kiemelte, hogy a szövetségi kormány több mint 700 megelőzési programot, illetve "kiugrott" radikálisok visszailleszkedésére szolgáló projektet támogat, de ezeket jobban össze kell hangolni és hatékonyabbá kell tenni.

A menekültválság nyomán nagymértékben emelkedett a szélsőjobboldali indíttatású támadások száma, míg a szélsőbaloldali szubkultúrában a rendőrök elleni erőszak elharapózása tapasztalható, a radikális iszlamizmus pedig huzamosabb ideje aggodalomra okot adó méreteket ölt - fejtette ki a belügyminiszter. A BKA irányításával végrehajtott razziával kapcsolatban kiemelte, hogy az internet nem szabályozatlan, jogrenden kívüli terep. Manuela Schwesig családügyi miniszter hangsúlyozta, hogy az interneten folytatott gyűlölködést csak néhány lépés választja el a fizikai erőszaktól.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Anonymusxx #12
    Megy rendesen a népírtás :(
  • morguldae #11
    Inkább azt nem lenne szabad megengedni, hogy ez a mértéktelenül sok bevándorló elárassza Európát! A saját országaikat tönkretették, most tönkreteszik a mieinket is! Ideje már, hogy a német hazafiak-ha még maradtak tegyenek valamit! Szégyen, ami Németországból mára megmaradt!...
  • Sir Cryalot #10
    "Post-Brexit Deutsche Bank worth about the same as Snapchat "
  • Sir Cryalot #9
    Vádaskodni meg sziszegni szeretnek , nincs absztrakciós képességük meg tudatosságuk se .
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2016.07.15. 05:37:16
  • gforce9 #8
    Tehát a nők molesztálása oké. Ha valaki ez ellen online felületen szót emel, az nem oké. Nem tudom hová akar jutni Németország.... de gyanítom az emberek máshová mint a politikusok.
  • Sir Cryalot #7
    "Manuela Schwesig családügyi miniszter hangsúlyozta, hogy az interneten folytatott gyűlölködést csak néhány lépés választja el a fizikai erőszaktól. "

    Manuela Schwesiget pedig egy árva lépés sem választja el a hisztérikus prüdériától , mint a germánsvéd narcissztikus genetikával rendelkező népség nagy részét sem (imádnak dramatizálni, erkölcsi álmagaslatokon díszelegni).

    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2016.07.14. 16:49:31
  • Kikikirly1991 #6
    +1
    Németországban egy ilyen kommentért eljárást indíthatnak ellened(és a videó készítésében résztvevők ellen is).
    Ezt csak én érzem viccesnek(pedig igazán eredeti alkotás)?
    Utoljára szerkesztette: Kikikirly1991, 2016.07.14. 14:01:03
  • Sir Cryalot #5

  • Sir Cryalot #4
    elég meredek az indexről bárminemű tudatosságot feltételezni :D

    ADD / ADHD narcissztikus hisztérika portál
  • gombabácsi #3
    hát valójában amit itthon liberalizmusnak neveznek, az nem az, hanem nihilista szélsőliberalizmus...
    és kik csináltak a liberalizmusból nihilista szélsőliberalizmust? pl az index... na persze az értelmiség hathatós közreműködésével...