MTI

Digitális falat akar a mexikói-amerikai határra Donald Trump

Rick Perry, Texas állam volt kormányzója azt állítja, hogy a republikánusok várható elnökjelöltjének, Donald Trumpnak a javaslata a mexikói-amerikai határon építendő falra megvalósul majd, de nem téglából épül, hanem digitális fal lesz.

Rick Perry volt kormányzó, aki az idén - és nyolc évvel ezelőtt is - indult a republikánusok elnökjelöltségéért - a Snapchat's portálnak adott interjújában fejtegette a "digitális falról" szóló elméletet. Mint elmondta, támogatja Trump falépítési ötletét, és a mexikóiaknak szerinte is ki kell fizetniük a költségeket. "De hát ez nem fog megtörténni" - vetette közbe az újságíró, mire a volt kormányzó azt válaszolta: "hát, valóban nem". Majd hozzátette: "de lesz fal, csakhogy ez technológiai fal lesz, digitális fal". Hogy ez mit jelentene a gyakorlatban, arra Perry nem akart kitérni.

Jeb Bush volt floridai kormányzó az MSNBC televízióban "tragédiának" nevezte, ha a jövő heti elnökjelölt-állító országos konvención Donald Trumpot választják a republikánusok elnökjelöltjévé. "Nem fognak falat építeni, Mexikó nem fizet semmit, és nem függesztik fel muszlim vallású emberek amerikai beutazását" - szögezte le a volt floridai kormányzó. Majd hozzátette: ez a valóság, és nem az, amelyet Trump teremtett a képzeletében. Jeb Bush hangsúlyozta, hogy Amerika - amely szerinte még mindig a legnagyszerűbb ország az egész földkerekségen - szenvedni fog, ha Donald Trump lesz az elnöke.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #1
    Jeb Bushssal ellentetben Trumprol tenyleg elkepzelheto, hogy meg is csinalja amit megigert. A problema az, hogy meg a sajat partja is ellene van, mivel eltert a nagytokesek altal a ket nagy amerikai part szamara kijelolt uttol.