Gyurkity Péter

Bemutatkozott a Meizu M3 Note

Alig néhány nappal a menetrend megjelenése után már itt is az első új okostelefon.

Március végén számoltunk be arról, hogy a kínai Meizu közzétette az idei évre vonatkozó menetrendjét, amelyben összesen hét új készülék kapott helyet. Szerdán már be is futott az első új jövevény, amely több szempontból is fontos változásokat hoz magával.

A Meizu M3 Note legszembetűnőbb újítása, hogy az eddig használt műanyag burkolat helyett a 6000 Series alumínium külső védi a telefon főbb komponenseit, ezzel pedig a dizájn inkább a Pro 5 (és az iPhone készülékek) esetében látott külsőre hajaz. A hardveres lista elején egy 5,5 hüvelykes, 1080p felbontást támogató érintőképernyő kapott helyet, amihez a MediaTek Helio P10 chip társul a maga nyolc magjával. A kínai LTE-frekvenciasávok támogatása természetesen itt megoldott, a többi régióban azonban ehhez egy globális változatra lesz szükség, amely nagy valószínűséggel egy ettől eltérő, talán Snapdragon vagy Exynos chipre épül majd.


A felsorolásban emellett 2 vagy 3 GB RAM, egy 16 vagy 32 GB-os eMMC 5.1 belső tároló, microSD, a megszokott hibrid dual-SIM tok, egy 13 megapixeles hátoldali és egy 5 megapixeles előlapi kamera, az egyetlen előlapi fizikai gombba beépített ujjlenyomat-olvasó, valamint egy 4100 mAh-s akkumulátor szerepel még. A szoftveres oldalon az Android ezúttal is a FlymeOS kezelőfelülettel párosul, a készülék pedig szürke-fekete, illetve arany-fehér színösszeállításban lesz kapható.


A hivatalos megjelenés Kínában április 11-én esedékes, az ár odaát (a memória és a belső tároló függvényében) 129 és 150 dollárnak felel meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)