SG.hu

Megtámadták a kormányzati informatikai hálózatot

Az elmúlt 24 órában több hullámban, ezres nagyságrendben támadás érte külföldi szerverekről a kormányzati informatikai hálózatot, a támadásokat sikerült elhárítani - közölte a Belügyminisztérium.

A támadások folyamatosak, ezeket a kormány intézkedéseivel elhárította és a védelem érdekében a továbbiakban is mindent megtesz - tették hozzá. A támadások a kormányzati informatikai hálózat nyilvános pontjainak kihasználásával, így például a kormányzati weboldalon és az akadémiai hálózaton keresztül történtek. "Nagyfokú szervezettségre utal a magyar kormányzati rendszereket érő informatikai támadás - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. Bakondi György azt közölte, nem tudni ki áll a támadás hátterében. A belbiztonsági főtanácsadó ugyanakkor hozzátette: a kormányzati adatbázisoknak fejlett informatikai védelmi rendszerük van.

Egyetlen nap alatt mintegy 62 ezer támadás érte a kormányzati informatikai hálózatot, a támadók többek között a kormány és a Magyar Tudományos Akadémia honlapja is elérhetetlenné tették. Bakondi György azt is mondta: a magyar kormányzati informatikai gerinchálózatot érő úgynevezett túlterheléses támadás jelenleg is tart.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Alexease #2
    Gondolom nem volt nehez, amikor "nalunk" allami palyazaton, egyeduli indulokent es nyerteskent, 500 milliobol fejlesztenek sogor-komaek egy ingyenes Wordpress tempale-es oldalt, egy 20000 Ft-os berelt tarhelyen:DDD