Gyurkity Péter

Két akkumulátorral jön a Gionee M5

A kínai gyártó szeretne kényelmes megoldást nyújtani az üzemidővel kapcsolatos panaszokra.

Az utóbbi években az okostelefonok és az egyéb hordozható eszközök kapcsán egyre inkább az akkumulátor, pontosabban az üzemidő jelentette a legfőbb problémát, hiszen minden más területen sikerült jelentős javulást elérni, legyen szó a méretről, a felbontásról, a memóriáról, vagy akár a számítási kapacitásról. Most a Gionee igyekszik ezt orvosolni.

Miközben a cég termékei (és általában az olcsó kínai megoldások) iránt érdeklődők az Elife E8 bejelentését és hivatalos megjelenését várják, a gyártó egy másik fejlesztésen is dolgozik, amely előbbivel ellentétben nem az extrém részletességű fotókat, hanem az üzemidőt helyezné a középpontba. A Gionee M5 névre hallgató okostelefon ugyanis a külső források szerint egyszerre két akkumulátorra támaszkodna, amely a megszokottnál jóval hosszabb üzemidőt hivatott biztosítani, bár azt még nem tudjuk, hogy pontosan mekkora egységeket sikerült a burkolat alá passzírozni, és mennyiben tudnak a felhasználók által megszokott fizikai keretek között maradni.


A pontos adatok hiányában egyelőre csak találgatni tudunk, bár azt azért a GizmoChina cikkében is megemlítik, hogy amennyiben az akkumulátorok legalább 2500 mAh-s példányok, az üzemidőt akár aktív használat mellett is sikerülhet egészen 4 napra kitolni, ami nyilván nagyban függ majd az egyéb hardveres jellemzőktől is, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy mekkora kijelző, milyen felbontás, illetve milyen típusú chip szerepel majd a végleges specifikációban.

A lépés mindenesetre biztató, hiszen bár a valódi technológiai előrelépésre ezen a téren továbbra is várnunk kell, a meglévő megoldások kombinálásával ideiglenes jelleggel áthidalható lehet a probléma.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Inquisitor #2
    Volt egy idő amikor brutális aksikat kezdtek el építeni, csak a közismert kigyulladó aksi balhé után ezek eltűntek. Anno valamelyik csúcs HTC telefonhoz készült 8000mAh aksi, csak majdnem 40.000 forint volt, megtriplázta a telefon súlyát és 2x vastagabb lett tőle.
  • grebber #1
    Gondolom nem akar lemaradni az Innos D6000 mögött így ez is 2500 beépített + 3500-as kivehető aksis lesz.

    Ezzel már ki lehet majd húzni remélhetőleg 1 napig töltés nélkül.
    A nagy nevek is követhetnék a példát vagy legalább 5ezres akiskat rakhatnának már mindenbe. 2015-ben alapnak kéne már lenni.