Ötvös Tibor

Kína: konzol igen, játékok nem!

Korábban már beszámoltunk arról, hogy Kína feloldotta a 13 éve tartó konzol-blokádot.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy minden játékot megkapunk rájuk. Ahogy korábban Oroszországban, úgy most Kínában is alaposan megszűrik majd azon alkotásokat, melyek bekerülhetnek a piacra. Cai Wu, a kínai kormány kulturális minisztere szerint "nem jelenhetnek meg azon játékok, melyek rossz fényt vetnek a kínai államra vagy ellenségesen mutatják be az országot." Wu hozzátette, hogy "bár az ablakot kinyitottuk, hogy egy kis friss levegő áradjon be, de egy hálót fel kell tenni, hogy a legyek és szúnyogok kint maradjanak."

Azt is hozzá kell tenni, hogy a 2000-ben életbe lépett konzol-tiltás feloldása nem hozott jelentős eladás-növekedést egyik nagy gyártónak sem. Ennek oka, hogy az ottani játékosok már annyira átálltak a PC-s és okostelefonos szórakozásra, hogy bizonyára pár évnek kell ahhoz, mire változik a trend. És persze olyan exkluzív címek is kellenek, melyekkel meg lehet fogni ezt a piacot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #1
    "Azt is hozzá kell tenni, hogy a 2000-ben életbe lépett konzol-tiltás feloldása nem hozott jelentős eladás-növekedést egyik nagy gyártónak sem. Ennek oka, hogy az ottani játékosok már annyira átálltak a PC-s és okostelefonos szórakozásra, hogy bizonyára pár évnek kell ahhoz, mire változik a trend. És persze olyan exkluzív címek is kellenek, melyekkel meg lehet fogni ezt a piacot. "

    + feketepiac hatása.