Gyurkity Péter

2015-ben jönnek a Samsung hajlékony kijelzői

A gyártó két éven belül dobná piacra első, valóban hajlékony kijelzővel ellátott megoldásait, addig azonban a fixen hajlított változatokra fókuszálnak, hogy kiküszöböljék a technikai korlátokat.

A cég háza táján a Galaxy Round volt az első hajlított kijelzővel megjelenő okostelefon, ezt nem sokkal később az LG G Flex követte a sorban. Úgy tűnik, hogy jövőre még mindenképpen ehhez hasonló példányokat látunk majd a boltok polcain, ám 2015-re befuthatnak az első hajlékony utódok.


A cég már a januári CES alatt meglebegtette a hajlékony kijelzővel ellátott hordozható eszközök közelgő bemutatkozását, akkor egy kissé gyermetegre sikerült promóciós videót is megtekinthettünk. Az elemzők számára megtartott konferencián most azonban a konkrét pénzügyi adatok és kilátások mellett arról is szót ejtettek, hogy a valóban hajlékony kijelzők valamikor 2015-ben bukkannak majd fel, ezek pedig nemcsak az okostelefonokban és táblákban, hanem az egyéb, magunkon viselhető megoldásokban is gyorsan otthonra találnak majd.


Néhány technikai jellegű korlátot még le kell küzdeniük, ehhez pedig mintegy másfél évre lesz szükségük, így a következő évben még nem számíthatunk ilyen fejlesztésekre - legalábbis nem a széles tömegek számára elérhető változatokban. A hozzávetőleges dátumokat felsorakoztató menetrendből az is kiderül, hogy 2014 során kizárólag gyárilag hajlított példányokat vehetünk majd a kezünkbe, csak ezt követően indul majd a hajlékony kijelzők térhódítása.


Az még egyelőre kérdés, hogy erre pontosan milyen eszközök révén kerülne sor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Magiszter #17
    Szerintem van létjogosultsága. Összehajtva kapsz egy 4"-os telefont, kinyitva meg egy 8"-os tabletet. Lényegében kiváltaná nálam egy ilyen készülék az Iphone-t és az iPad-et egy csapásra. Tudom van már rakás Phablet, de nálam a telefon max 4", a tablet meg 8"-tól kezdődik 11"-ig bezárólag.
    Szóval lehet nem én vagyok a célközönség nagy átlagban de ha kijönne egy ilyen készülék elfogadható kamerával és üzemidővel akkor rohannék venni. Még ha androidos akkor is :)
  • M2 #16
    Én már csak azt várom, hogy beöltözhessek kijelzőnek! :-)
  • Zodd #15
    Ennek mind van valós létjogosultsága. Senki nem szeret óriás kijelzőket a zsebébe tuszkolni.
  • heist #14
    Lesz az ötvenezer vagy még több is mire odajutunk. Valamiből a szervízesnek is élnie kell...
  • Vol Jin #13
    Nem értem, hogy miért a behajtott állapotot veszed az alap működési üzemmódnak. Összecsukva kisebb, és zsebben elfér, kinyitva meg használhatod. Több értelme van, mint a Note tepsifonoknak. A fixen hajlítottnak viszont tényleg nincs értelme.
  • tomboy013 #12
    Ebből a videóból az derült ki hogy a csaj egy műszaki ribanc :D
  • Sir Cryalot #11
    Elárulom ez egy "digitimes" * szintű eresztés volt amiről itt olvashattunk , nem hinném hogy aktuális volna a dolog , sem most , sem 2015-ben :)

    *komolytalan
  • Grodt #10
    A kérdés mondjuk az is, hogy milyen szintű hajlíthatóságot terveznek 2015re. Az ilyen összecsukásnál nehezebb megoldani, de mondjuk egy felgöngyülítést jóval egyszerűbb. Analitikában használnak olyan kapillárisokat, amik nagyon törékenyek, de vmi anyaggal bevonják, és máris lehet hajlítani, törés nélkül.
  • Linkout #9
    Az napi 270 hajlítás :D Olyan izmom lenne egy év után...
  • Sir Cryalot #8
    "high performance & low power consumption"

    <- igen és olyat főleg monopolhelyzetben lehet, ugye-ugye :)