MTI

Országgyűlés: nem csak a honlap kerül 200 millióba

Elsősorban nem a parlamenti honlap, hanem a széles nyilvánosságot, a képviselőket és a hivatal munkatársait kiszolgáló törvényalkotási rendszer fejlesztésére fordítja az Országgyűlés Hivatala a kormány döntése által átcsoportosított 200 millió forintot - közölte az Országgyűlés Sajtószolgálata.

A Magyar Közlöny múlt csütörtöki számában tették közzé azt a kormányhatározatot, amelynek értelmében a Törvényalkotás Információs Rendszerének és az Országgyűlés publikus weboldalának továbbfejlesztése támogatásához a kormány a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból 200 millió forintot csoportosított át. A sajtószolgálat tájékoztatása szerint a projekt kisebb része a honlapfejlesztés, a nagyobbik pedig a törvényalkotási rendszer fejlesztése, ideértve az indítványok benyújtásának, feldolgozásának, elfogadásának informatikai hátterét.

A program továbbá az Országgyűlés Hivatala részére előírt adatszolgáltatási kötelezettség naprakész teljesítését, az adatok adatbázisba történő rendezésének fejlesztését, a kiszolgálás gyorsaságának, biztonságának javítását szolgálja. A sajtószolgálat MTI-nek adott válasza szerint a weboldal továbbfejlesztése azt jelenti, hogy a belső fejlesztések eredményei a honlapon is elérhetők lesznek. Javítani szeretnék a megjelenést, a közérthetőségét, illetve lehetőséget kívánnak teremteni az oldalak mobil eszközökkel való jobb elérhetőségére. Így az oldalak felhasználóbarátabbá válhatnak - közölték.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vorpal #8
    Jogos, de legalább könnyebben rámutatni az anomáliákra. Ebben a formában az egész csak egy zavaros ügy, pl "törvényalkotási rendszer fejlesztése" - ezt ki fogja érték meghatározni. Viszont ha benne van, hogy webdesign 100 miska, akkor legalább tisztább, szárazabb érzéssel lehet hőzöngeni.
  • sanyicks #7
    Minek? A tételes kimutatásban is ott van hogy 100 ezerért vesznek egy 14 ezres széket, és annyi. Jól megmondják hogy ők ennyiért találták legolcsóbban, mindig.
  • okosan gyerekek #6
    köszi, hogy leírtad helyettem!
  • FoodLFG #5
    MTInek kiadták a parancsot, hogy mosdasson már egy kicsit ebben a témában, mert nem volt túl jó a nép reakciója az előző hírükre.
  • Vorpal #4
    Jaj, egyem a honatyáink szívét, azért én még mindig megnéznék egy tételes kimutatást erről, na mind1
  • errorista #3
    * mármint az informatikai rövidhírek fórumában. á, hagyjuk
  • errorista #2
    a fórumban az utolsó három kommentelt hír lopásról szól. hova fajdul ez az ország?
  • HM #1
    Szóval nem egy honlapot fejlesztő cégen keresztül lopják el a pénzt, hanem egyből zsebre rakják.