MTI

Interneten megbeszélt kollektív öngyilkosság Japánban

Négy holttestet talált egy autóban a japán rendőrség kedden: a két férfi és két nő feltehetőleg interneten kötött "öngyilkossági megállapodást", és közösen vetettek véget életüknek.

A Mainicsi Simbun napilap internetes változatának közlése szerint a rendőrség az eddigi nyomozások alapján a történteket egy "halálpaktum" eredményének tekinti, amelyben két vagy több ember arról egyezik meg, hogy együtt vet véget önkezűleg életének. A napilap arról számolt be, hogy a rendőrség hétfőn rábukkant a világhálón egy kollektív öngyilkossági felhívást tartalmazó hirdetésre, amelyben megjelölték annak helyszínét is, és a hatóságoknak így sikerült megtalálniuk a holttesteket rejtő járművet. A négy, 20 és 50 év közötti személy tisztítószerek mérgező keverékét lélegezte be.

A "halálpaktumok" 2005-ben ütötték fel a fejüket Japánban, abban az évben több mint harminc előre megbeszélt kollektív öngyilkossággal összesen 91 ember menekült a halálba. Az utóbbi években hasonló esetek ugyan ritkábban fordultak elő, az öngyilkosságok száma azonban továbbra is magas a kelet-ázsiai országban. 2009-ben mintegy 32 ezer ember vetett véget önkezével életének, jelentős részben munkahelyi problémák miatt.

E hónapban a japán kormány arra sürgette a helyi hatóságokat, hogy nagyobb mértékben biztosítsanak tanácsadást a munkahelyi és anyagi gondokkal küzdők számára, s így csökkentsék a hasonló tragédiák számát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Narxis #4
    lol
  • ata4100 #3
    Nem is csodálkozom... Sok profit hajhász vállalat, ami persze oké, de a munkaerőre is kéne figyelni egy keveset legalább...
  • JL666 #2
    15 perc hírnév...
  • moikboy #1
    Legalább diszkréten csinálták, nem úgy mint az, aki felgyújtotta magát a Szabadság-hídon majd szétcsattant a betonon... :S