Berta Sándor

Akár a Twitteren is működhetnek a jövő ügyfélszolgálatai

A Service-Community.net és a Value5 azzal a céllal működik együtt a jövőben egymással, hogy a 21. század igényeinek megfelelő ügyfélszolgálati rendszereket hozzanak létre.

A két cég olyan megállapodást kötött egymással, amelynek köszönhetően multimédiás ügyfélszolgálatokat alakítanak ki. A szöveg és beszéd alapú multimédiás ügyfélszolgálat már nem utópia, hanem nagyon is valóság. A Value5 online platformja segítségével több mint 500 virtuális szakértőnek ad munkát. A felhasználóknak nem kell forródrótokat hívogatniuk, hanem SMS-ben, WAP-on, chaten, e-mailben, az iPhone, az Android vagy éppen a Blackberry kijelzőjén keresztül, esetlegesen a Twitteren vagy a Facebookon is segítséget, tanácsokat kérhetnek.

"A közösségi média a call-center ágazat számára még egy idegen szó. De mi történik akkor, ha a szuper-felhasználókat tanácsadókká tesszük? Aki ugyanis jól kiismeri magát egy adott területen az könnyedén továbbadhatja a tudását másoknak. A Value5 rendszerén keresztül akár még egy virtuális ügyfélszolgálatot is létrehozhatna és működtethetne, ezáltal pedig pénzt kereshetne" - nyilatkozta Björn Behrendt, a Service-Community.net ügyvezetője.

"Itt nem csak egyszerű ajánlásokról van szó, hanem mondjuk egy készülék beüzemelésével kapcsolatos tanácsokról vagy egy termék fontos teljesítményadatainak a megszerzéséről, esetleg egy szolgáltatás jellemzőinek a megismeréséről" - tette hozzá Peter Weilmuenster, a Bitronic cég vezetője. A Value5 projekt keretében a beérkező tanácsokat azonnal továbbítják az adott gyártó szakembereinek és ezáltal még jobban optimalizálni lehet a termékeket és a szolgáltatásokat.

"A call-center ügynökségeknek is meg kell jelenniük a közösségi portálokon és össze kell gyűjteniük az emberek észrevételeit, tapasztalatait. A munkatársaknak meg kell tanulniuk helyesen kezelni a kritikákat, a jobbító szándékú javaslatokat és az ajánlásokat" - mondta Björn Behrendt. A mobil szolgáltatások ezen a területen is nagy előrelépést jelenthetnek. "A mobil készülékek kijelzőin szervizlehetőségek jelennek meg. Ezekkel a funkciókkal megoldható az ügyfélpanaszok 80 százaléka. Vagyis az embereknek nem kell felhívniuk az ügyfélszolgálatokat" - szögezte le a szakember.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • hiftu #3
    Tök jó és majd 217 üzenetben mondom el a panaszomat. Te jó ég!
    Inkább lennék vevő egy videotelefonos ügyfélszolgálatra.
  • atomjani #2
    Ez túlzás. 10 emberből talán 1 foglalkozik üzlettel. És azok közül is sokan egy üzlethez tartoznak, mert ott van az mlm is. Arról nem is beszélve, hogy az emberiség valamekkora része nincs is netközelben. Valamint nem mindenki használja a twittert és ez üzleti szinten is így van.
    Talán százmillió összejönne, de ez is kétséges még. De egy milliárd semmiképp sem.
  • balee66 #1
    Ha a Twitter készítői csak egyetlen dollárt kérnének minden egyes profitorientált üzleti vállalkozástól, akik jelen vannak a hálózaton, már milliárdosok lennének...