MTI

A mobiltelefon megduplázhatja a fülzúgás veszélyét

A tartós mobilhasználat döntően növeli a fülzúgás kialakulásának kockázatát - állítják tanulmányukban osztrák tudósok.

"Meg vagyunk lepődve, de eredményeink azt mutatják, hogy az éveken át tartó intenzív mobilhasználat megduplázza a fülzúgás kialakulásának lehetőségét" - mondta Michael Kuni, a Bécsi Egyetem környezeti hatások intézetének kutatásvezetője az osztrák köztévében.

A tudós szerint egyértelmű összefüggés áll fenn a fülzúgás okozta bántalmak valamint a mobilbeszélgetések száma és időtartama között. Kuni tanácsa szerint körültekintőbben kell kezelni a maroktelefont, és gyakrabban kellene használni a kihangosítót és a headsetet. Ha pedig a fülünkhöz tartjuk a telefont, ajánlatosabb a vonalas készülékeket használni.

A mobilszolgáltatók visszafogottan reagáltak a fülzúgás és a mobilhasználat közötti lehetséges összefüggés hírére. "Egy tanulmány még nem perdöntő, további vizsgálatokat kell végezni" - mondta Alexander Maier, a Forum Mobilkommunikation ügyvezetője az ORF-nek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • god25 #2
    Hmmm. Hónapok óta van fülzúgásom. Lehet, h ezért? Fülészet nem talált semmit, sem a neurológus, sem más. Érdekes elmélet.
  • aaaaa #1
    Persze mit is mondana egy mobilcég vezetője. Tőle akár felfordulhat agyrákban az összes előfizetőjük egy idő után, csak addig is meglegyen a profit...