SG.hu

IDF: 5 gigabites lesz az USB 3.0

Az USB csatlakozási technológia a javasolt USB 3.0 specifikáció által 5 gigabit/másodpercre növekedhet.

Az Intel és további iparági vezetők megalakították az USB 3.0 Promoter Group-ot, hogy így létrehozhassák a szupergyors személyes USB “csatlakozást", amely 5 Gbps sebességre képes - ami tízszerese a mai csatlakozási képességeknek. A technológia, amelyet a HP, NEC , NXP Semiconductors és a Texas Instruments vállalatokkal együtt dolgoztak ki, elsősorban a gyors szinkronizációt lehetővé tévő alkalmazásokat (sync-and-go) célozza meg a személyi számítógép, a felhasználói és a mobil szegmensekben. Ez egyre fontosabbá válik, amint a digitális média egyre jobban terjed, és a fájlok mérete elérheti akár a 25 gigabájtot is.

"Az Intel vezette az iparágat az USB két generációjának kifejlesztése és elfogadása során, amely így az elsőszámú periférikus interfész a számítástechnikában és a szórakoztatóelektronikai kézi készülékek piacán" - mondta Patrick Gelsinger, az Intel alelnöke . “A piacnak folyamatosan fejlődnie kell, hogy támogathassa a nagy digitális tartalmak tárolása és mozgatása iránti felhasználói igényt, így már várjuk az USB technológia harmadik generációjának kifejlesztését, amely a jelenlegi USB felhasználói felületet és ezeket az igényeket optimalizálja."


Az USB (Universal Serial Bus) 3.0 egy olyan kompatibilitási szabványt jelent majd, amely ugyanolyan egyszerűen használható a plug-and-play megoldás által, mint a korábbi USB technológiák. Az 5 Gbps sávszélesség megcélzásával a technológia a vezetékes USB architektúrájához hasonlít majd. Azonkívül az USB 3.0 specifikációt az alacsony energiafelhasználásra és a nagyobb hatékonyságra optimalizálták.

“Az USB 3.0 a következő logikus lépés a PC-k népszerű vezetékes csatlakozási lehetőségei terén" - mondta Jeff Ravencraft, az Intel technológiai stratégája és az USB Developer Forum elnöke. “A digitális korban szükség van a nagy teljesítményre, a megbízható kapcsolódási lehetőségekre, hogy a mindennapok során képesek legyünk a hatalmas digitális tartalmakat mozgatni. Az USB 3.0 választ ad erre a kihívásra, miközben megtartja az egyszerű kezelhetőségi élményt, amit a felhasználók már szeretnek és el is várnak az USB technológiától."

"A HP elkötelezett aziránt, hogy a felhasználóknak megbízható módszereket biztosítson a csatlakoztatható perifériákhoz, így támogatjuk mind az USB 2.0 és a vezeték nélküli USB technológiákat" - mondta Phil Schultz, a HP egyik alelnöke. "Most, az USB 3.0 megjelenésével még jobb élményt tudunk biztosítani a felhasználóknak, amikor gépükkel csatlakoznak a nyomtatókhoz, digitális fényképezőgépekhez vagy más perifériás eszközökhöz".

Az Intel azért alakította meg az USB 3.0 Promoter Group-ot, hogy az USB Implementers Fórum (USB-IF) az USB 3.0 specifikáció szakmai szövetségeként működhessen. A kiegészített USB 3.0 specifikáció 2008 első félévében várható. Az USB 3.0 először különálló eszköz formájában jelenik majd meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • angol #14
    ja igen és ez a trükk, egy összegben 24e ft
  • angol #13
    egy összegben kell kinyomnod, hát nemtom, talán a 2490-es ajánlatuk jobb, az havi
  • metaljesus #12
    2000-es nethez: szép és jó, csak éppen szolgáltatóváltásnál nem használható :( szolgáltatóváltással és nem prepaid módon meg még drágább is mint ami van :(
  • lee56 #11
    Mivan, nem hallottál még 1Megabites usb-s egérről? :)
  • rigidus #10
    megabajtosnak --> megabitesnek
  • rigidus #9
    > A 100 gigabites ethernethez mérve azért ez nem sok.

    Jo lesz az 100 megabajtosnak is.
  • KoS #8
    Hehe, en meg csak neztem, hogy mirol beszelnek a tobbiek :)
  • jasszka #7
    elb*szták a fórumot!!!
    2 témánál ugyanaz!!!
    USB3.0 és 2000ftos net
  • shabba #6
    Az ára viszont töredéke lesz a 100 Gbps Ethernetnek. Átlag vásárló nem hinném hogy hajlandó lenne száz ezer dollárokat költeni 100 Gbps-es eszközre, amikor az nem is az ő igényei számára van pozícionálva.
  • haxy27 #5
    Caro ha azt néztük akkor az 1T optikához meg pláne nem sok nem az a lényeg hanem a 480Mb hez képest viszont elég sok.