MTI

Kínai kémprogramok német kormányzati számítógépeken

Kínai kémprogrammal fertőzött a német kormány számos számítógépe - állítja legújabb számában a Der Spiegel című német hetilap annak kapcsán, hogy Angela Merkel kancellár egyhetes hivatalos látogatásra Pekingbe utazott vasárnap.

A jól értesültnek számító hetilap cikke szerint egy közelmúltbeli ellenőrzés derített fényt a kínai számítógépes kémprogramok jelenlétére a kormányzati informatikai rendszerekben. A vizsgálat szerint a kancellári hivatal, a külügyminisztérium, a kutatási minisztérium és a gazdasági minisztérium számítógépeit figyelik titokban telepített kínai kémprogramok.

A Der Spiegel szerint már hónapokkal ezelőtt felfedezték azokat az úgynevezett trójai programokat, amelyek lehetővé teszik a kormányzati számítógépek észrevétlen kikémlelését, de kínai részről tovább tartanak a kísérletek arra, hogy az interneten keresztül ilyen programokat telepítsenek a berlini kormány komputereire.

A német állambiztonsági hivatal a kínai hadsereg hackereit gyanítja a kémprogramok mögött - írta a hírmagazin.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kaadi #4
    Am amerikaiak elegánsabban csinálták: nemzetközi szerzodésbe tették,hogy nekik joguk van minden EU-s bitet lemásolni (állampolgárok adatai, banki ügyletek, közlekedés, szállítás stb.) és így már mindenkinek kuss. A kínaiak még a klasszikus módszernél vannak: ők gyártanak minden számítógépet, szervert, routert, firewall-t és switch-et, tehát szép csöndben felteszik mindenhova a kém-biteket és kapják az adatot. :D
  • Havok #3
    ÁÁ... biztos van ott még más nemzetektől is kémprogi.
  • xizor #2
    És ebben mi a nagy szám?Minden bizonnyal minden országnak vannak hackerei akik komolyan beleakarnak szólni a világpolitikába ráállítva más országok kormányazi adatbázisaira.
  • AranyKéz #1
    Szép.