Gyurkity Péter

A WD is megkezdte a miniatűr merevlemezek gyártását

A Western Digital szóvivője bejelentette, hogy szeretnének betörni a miniatűr merevlemezek piacára, ezért hamarosan megkezdik a hordozható lejátszókba, kamerákba és telefonokba szánt tárolók gyártását.

A vállalat bemutatkozó terméke egy egyhüvelykes merevlemez, ami 6 GB-os kapacitásával máris rekordot dönthet. A tervek szerint 2005 második negyedévében jelenik meg, és kategóriájában a legnagyobb kapacitást nyújtja.

"A hordozható digitális szórakoztató eszközök terén forradalmi fejlődésnek vagyunk szemtanúi. A merevlemezes mp3-lejátszó már szinte teljesen hétköznapi eszköznek számít, és 2008-ra a mobiltelefonok mintegy 8 százaléka szintén magában foglal egy ilyen háttértárolót. Nem csoda, hogy a gyártók igyekeznek felkészülni, hiszen elképzelhetetlenül nagy piacról beszélünk. A legfrissebb becslések szerint a tavalyi évben 8 millió darabnál is több egyhüvelykes merevlemezt állítottak elő, amely több mint nyolcszoros növekedést jelent 2003-hoz képest. 2008-ig pedig az átlagos évi növekedés meghaladja majd a 85 százalékot" - jelentette ki John Monroe, a Gartner egyik alelnöke.

Hozzátette, hogy a szóban forgó termékek iránt már most is hatalmas igény mutatkozik, hiszen az egyhüvelykes merevlemezek az mp3-lejátszók mellett a PDA készülékek, a digitális fényképezőgépek, illetve a digitális videokamerák esetében is kiváló választásnak bizonyultak.

A WD bejelentése szerint az új miniatűr háttértároló legkorábban a második negyedévben kerül a boltokba. A merevlemez 3600-as fordulatszámon pörög, és összesen 6 GB adatot tárolhat. A vállalat állítása szerint a CF II interfész és méret révén a készüléket mind a jelenlegi, mind a jövőben megjelenő termékekhez egyszerűen csatlakoztathatjuk, és a továbbfejlesztett energiagazdálkodási funkcióknak köszönhetően megnő az akkumulátor működési ideje. A merevlemez egyben támogatja a WD által kifejlesztett anti-skip technológiát, ami biztosítja a hang- és képi anyagok megszakítás nélküli lejátszását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • GABOR16 #8
    Nekem ez volt még a Siemens A35 ösömmel (repült egy kicsit ).
  • Tetsuo #7
    Majd akkor veszek, ha kibírja azt h futás közben kirántom a zsebemből, 2m-re fel majd betonra le 10m-t csúszik.
    (így halt meg egy Pana walkman-em, utána 10rugót ráköltöttem de nem lett tökéletes -na ez lámaság volt)
    Hozzátéve h a winyó sokkal többet fogyaszt.
    Szal én csak flash-memós mobilt(playt) veszek..
  • FtranX #6
    én valamelyik ilyen cikkben azt olvastam, hogy csökkentették az érzékenységet és még működés közben is kibírják az 1 m-ről való leejtést.
  • whitehawk #5
    Éljen, éljen. Aki rámutat arra, hogy itt a hozzáértők nem tudnak angolul, azokat moderálják...... :D
  • Tetsuo #4
    Én sem értem hogy lehet winyós mobilplayert venni, nálam naponta leesne, így naponta vehetnék újat.. :)
  • nemcsakfeel #3
    ezek mennyire érzékenyek?
    az ehhez hasonló, vagyis pcmcia-s vinyóknak a nagy fogyasztás, meg a rázkódásra érzékenység volt a gyengéje.. szal ami egy hordozható eszköz legfontosabb része.
    ezt itt hogy oldják meg??
  • concrete #2
    azért ez CF-II méretben ez jóság
  • stukov #1
    Iszonyat drága lehet..A 4Gigás Toshiba vagy 70 rugó.