Spencer

Fehér foltok jelenhetnek meg az új PowerBookok LCD-jén

Az Apple Computer felé a napokban több száz felháborodott felhasználó jelezte, hogy nemrégiben vásárolt, 15 colos képátlójú LCD-vel szerelt PowerBook G4-es számítógépének folyadékkristályos kijelzőjén fehér foltok jelentek meg. A vállalat munkatársai erre reagálva elmondták, hogy az Apple Computer minden részletre kiterjedő alapos vizsgálatot kíván lefolytatni az üggyel kapcsolatban. Az eddigiekben egyébként már több mint 650 felhasználó jegyezte fel magát arra az online petícióra, mely a probléma mihamarabbi orvoslását követeli a cupertinói (Kalifornia) székhelyű cégtől.

Az internetes fórumok alapján elmondható, hogy a legtöbb Apple PowerBook felhasználó ugyanazt a hibajelenséget tapasztalta, vagyis, hogy a hordozható számítógép kijelzőjén fehér foltok jelentek meg. Ezen foltok a legtöbb esetben 2-2,5 centiméteres átmérővel rendelkeznek, és sok felhasználó nem csak egy, hanem több foltot vélt felfedezni PowerBook számítógépe kijelzőjén.

Az Apple Computer a múlt hét végén hivatalos közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban, melyben többek közt az alábbiak olvashatók: "A közelmúltban debütált 15 colos kijelzőjű PowerBook hordozható számítógépek bemutatásuk pillanatától kezdve rendkívül nagy népszerűségnek örvendenek. Az elmúlt napokban néhány PowerBook tulajdonos arról számolt be, hogy számítógépe kijelzőjén rövid használatot követően sajnálatos módon fehér foltok jelentek meg. Az Apple Computer alapos vizsgálatot kíván lefolytatni az ügyben, így várhatóan mihamarabb orvosolható lesz a probléma. A hibajelenséget tapasztaló felhasználókat arra szeretnénk kérni, hogy vegyék fel a kapcsolatot munkatársainkkal".

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a 15 colos LCD-vel szerelt high-end kategóriás PowerBook notebookokról szeptember végén maga Steve Jobs, az Apple Computer elnök-vezérigazgatója rántotta le a leplet. Jobs akkor azt nyilatkozta, hogy a 15,2 colos képátlójú, 1280 x 854 pixeles felbontású folyadékkristályos kijelzővel rendelkező új PowerBook számítógépek a notebook szegmensben minden korábbinál magasabbra helyezik a mércét. A 15 colos PowerBook 1 GHz-es processzorral szerelt alapmodellje 1999 dollárba, az 1,25 GHz-es processzorral rendelkező változat pedig 2599 dollárba kerül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zoldalma #9
    Meglatszik hogy az eletben meg hatulrol sem lattal MACet :o)
  • [NST]Cifu #7
    Valószinüleg ezért látni minden komolyabb szerkesztőségben Apple gépeket, igaz?
  • zippofcy #6
    Apple hahahaha. Azokon a szarokon meg a winfos se megy, a jatekokrol nem is beszelve. Amit az Apple csinal az egyszeruen az ostoba amerikai vasarlok kizsakmanyolasa ... sokkal jobban lehuzzak a vevoiket mint a mikrofos, azt megis divat utalni, az Applet meg nem. Steve Jobs leszophatja, heee :)
    Ja egyebkent a foltok azer vannak ott hogy a magassagos Apple gepeket megkulonboztessek a mezei PCk tomegetol. Akinek nem tetszenek az vegyen normalis (gyk. PC alapu) notebookot / laptopot.
  • [NST]Cifu #3
    Megbocsáss, de ha az Apple árait vesszük figyelembe, akkor ez a minimum, amit elvárna az ember...
  • An-Dee #2
    Nem ciki, ha kijavítják.
    Kevés cég van aki elismeri a hibáit, és még ingyen ki is javítja.
  • Csudri #1
    A cikket nem olvastam még el, de a cím alapján ez vérciki!