JohnnyCage

Megjelent az első Microsoft smartphone az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államokban is piacra került az első olyan intelligens mobiltelefon, amely a Microsoft Windows mobiltelefon operációs rendszerére épül.

A Motorola MPx200 ráadásul az első olyan Microsoft alapú smartphone, amelyet a vezető gyártók egyike forgalmaz. A világ első Microsoft alapú smartphone készüléke, amelyet a tajvani High Tech Computer Corp. (HTC) gyárt, hozzávetőleg egy éve kapható az Egyesült Királyságban, és a Smartphone 2002 operációs rendszerre épül.

Az elmúlt hónapokban számos európai, és ázsiai országban kerültek forgalomba Microsoft alapú intelligens mobiltelefonok.

"Ez az első alkalom, hogy az amerikai vásárlók is hozzájuthatnak egy Windows operációs rendszerre épülő, nagyteljesítményű mobiltelefonhoz" - mondta Ed Suwanjindar, a Microsoft mobil készülékekkel foglalkozó vezető termékmenedzsere kedden.

"A Motorola MPx200 piacra kerülése jelentős előrelépés a Microsoft számára" - véli Michael Gartenberg, a Jupiter Research piackutató cég elemzője. "Az MPx200 mostani kiadása egy többéves erőfeszítés eredménye, amely egyúttal óriási sikert is jelent a Microsoftnak, mivel az egyik legnagyobb mobilgyártó termékéről van szó" - tette hozzá Gartenberg, aki azonban fontosnak tartja megjegyezni, hogy a smartphone készülékek piaca egyelőre még egy meglehetősen kis méretű, de annál ígéretesebb szegmens.

"A Microsoft várhatóan nem kerül domináns pozícióba ezen a piacon, de egy rendkívül erőteljes résztvevő lesz több riválisa mellett" - folytatta Gartenberg.

A szétnyitható kialakítású Motorola MPx200 az 1800, illetve 1900 MHz-es GSM sávokat támogatja, és a hagyományos beszélgetési, valamint üzenetküldési funkciók mellett olyan PDA szolgáltatásokat is nyújt, mint a webböngészés, e-mail elérés, naptár, jegyzettömb, és PC-s szinkronizáció. Az intelligens mobiltelefon SD Card és MMC foglalatot tartalmaz a bővítőkártyák fogadására.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bonewerkz #12
    Azonkivul nem biztos, hogy jo lenne, ha amerikai szoftver lenne a nokiamban... talan az lenne a legjobb, ha valasztani lehetne, milyen szoftverrel rendeljunk telot?
  • Bonewerkz #11
    jovoben?
    megneznem azt a jovot, ahol minden, a telefonoktol kezdve a blouetooth hutoszekrenyen, mikron, lakason, stb-n keresztul a szamgepekig MS rendeszer alatt fut...
    eddig is eleg hatalma van a billy boynak, de ez mar kicsit sok lenne, nem? En windozt hasznalok a pc-men, de a telefonomba azert nem kene.... hol vannak azok a regi szep idok, amikor meg a nokia 6110es 4-6 evig birta, mindenfele zokszo nelkul a kocsimban a hideget, meleget, paras levegot a fordoben, meg a poros falusi korulmenyeket.... Na, ha csinalnak megegy ilyet, ugyanolyan elerheto aron (60E ft ujan) akkor azt mondom, tenyleg konyitanak valamit ennyi fejlesztes utan, de addig...
    "nem adhat, es nem vehet, nem kereskedhet az, ki nem hordja testen a gonosz jegyet a vilagban...."
  • OGabor #5
    nem látok rajta Crtl Alt és Del gombokat :))
  • Bonewerkz #4
    'fontos_biznisz_kocsi' bejegyzes szabalytalan muveletet hajtott vegre, ezert torlesre kerul a rendszerbol. Amennyiben a problema tovabbra is fennall, kerjuk hivja fel a microsoft helyi kepviseletet, vagy konzultaljon pszichiaterevel, es haziorvosaval.
    Koszonjuk az egyuttmukodest. :DDD