Mikeyy

MI a laboratóriumokban

Az USA-ban található Északnyugati Egyetem Intelligens Információk Laboratóriumában, amelyet egyszerűen csak InfoLabnek hívnak, a mesterséges intelligencia nagy mértékben beleillik Kristian Hammond jövőképbe, azonban meg sem közelíti azt, amit Steven Spielberg legújabb filmjében, az "AI Artificial Intelligence"-ben bemutat a 2050-es évvel kapcsolatban.

Hammond, a laboratórium igazgatójakén, egy olyan vállalkozásnak a vezetője, amelynek az a célja, hogy kielégítse az emberi információs igényeket, és javítsa az élet minőségét a számítástechnika eszközeivel. "A világ vigyáz rád, mert a világ tud rólad. Ez a másik oldala a Nagytestvérnek. A Nagytestvért mindenki úgy emlegeti, hogy figyelnek téged, és ezt egy rosszindulatú erő teszi. Azonban mi figyelhetünk téged egy teljes mértékben jóindulatú erővel, amely teljesen a te irányításod alatt áll, és bármikor kikapcsolhatod" - mondta Hammond.

Az InfoLab a kényelemről szól, többek között meg akarják szűntetni az órákig történő keresgélést a könyvtárakban a félévi dolgozathoz, vagy levenni az ember válláról egy buli esetén a megfelelő zene kiválasztásának a terhét, hiszen nehéz úgy válogatni, hogy mindenki elégedett legyen. Az egyetem hallgatói kifejlesztettek egy Mesterséges Intelligencia (MI) által irányított lejátszási listát, az MpMe-t, amely feljegyzi a kiválasztott zeneszámokat, majd kialakítja azt a stílus összeállítást, amelyet egy adott személy vagy csoport nagy valószínűséggel szeretne.

"Rólad szóló információk egész tárházát tudja kialakítani. Egy olyan zeneklubot akarok látni az egyetemen, amely a zenéket teljes mértékben az alapján válogatja, hogy éppen ki tartózkodik bent. Megvan a technológiánk ahhoz, hogy ezt létrehozzuk" - mondta Hammond. Több hasonló laboratóriumi alkalmazás kezd az általános felhasználás irányába elmozdulni. Legtöbbjük a különböző keresések lerövidítésére szolgálnak, mint például Jay Budzik doktorandus hallgató Watson nevű programja, amely automatikusan keres információkat a felhasználó által megadott témában, így kitűnően alkalmazható különböző tanulmányok készítésekor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lacc #8
    Ja, mert téged csak tanyán látni a legelőn.
  • ixyon #1
    oszt ilyet ki a segg em tud irni?