Franczy

GodMessage féreggenerátor

[ZDNET] A világ különböző részein élő biztonsági szakértők egy újfajta vírusra hívják fel a felhasználók figyelmét, valamint felszólították az antivírus szoftverek fejlesztésével foglalkozó cégeket, hogy frissítsék a vírusírtó szoftvereiket.

Jonathan Mynott, a számítástechnikai biztonsági megoldásokra specializálódott Cryptic Software cég szakértője elmondta, hogy a hackerek körében az elmúlt időkben egyre nagyobb népszerűségnek örvend a GodMessage névre hallgató víruskészítő szoftver. Mynott szerint amennyiben ez az új szoftvereszköz világszerte elterjedne a rosszindulatú felhasználók körében, az rendkívül nagy veszélyt rejtene magában, mert a gyanútlan felhasználóknak annyi is elég ahhoz, hogy megfertőződjenek, ha egy olyan website-ot töltenek be a böngészőszoftverük segítségével, melynek készítői jártasak a GodMessage szoftver használatában.

Mynott elmondása szerint a népszerűbb hacker website-okról bárki által könnyedén elérhető GodMessage szoftver a rosszindulatú felhasználók számára lehetővé teszi, hogy a weboldalukba pillanatok alatt különböző ActiveX kódokat integráljanak. Amikor a gyanútlan felhasználó az Internet Explorer segítségével betölti az ActiveX kódot is tartalmazó website-ot, akkor a browser pillanatok alatt automatikusan elkezd letölteni egy tömörített programot. Miután ez a kis program letöltődött a felhasználó merevlemezére, egészen addig csöndben várakozik, amíg a számítógép újra nem indul, ekkor ugyanis magától kitömörítődik.

A biztonsági szakértők szerint GodMessage esetében az jelentheti a legkomolyabb veszélyt, hogy amennyiben egy hacker titokban feltörné például az Microsoft internetes oldalát, és ott elhelyezné a GodMessage segítségével létrehozott saját vírusát, akkor ezután perceken belül világszerte több millió felhasználó számítógépe fertőződne meg. Bob Ayers, a Para-Protect cég biztonsági szakértője is osztja Mynott véleményét, elmondása szerint ugyanis a GodMessage olyan komoly veszélyeket rejt magában, hogy a vírusirtó programokat fejlesztő cégeknek nem szabad egyszerűen elsiklaniuk felette.

Más biztonsági cégek szerint a GodMessage egy viszonylag egyszerű féreggenerátor program, mely ellen egy frissebb kiadású antivírus szoftverrel bárki hatékonyan védekezhet, vagyis egyáltalán nincs ok aggodalomra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • rabbiddgog #10
    lol 6 éve xD
  • Super Saiyan #9
    lol 8 éve xD
  • Gab #8
    A GodMessage készítő már igen régen létezik, asszem' a készítő most tart a VI. verzió körül. Szerintem nem kell tőle annyira betojni, csak nem kell kérdés nélkül engedélyezni az ActiveX-vezérlők telepítését ;). Amúgy önmagában ez nem féreg, ha nincs hozzá oltó program: mert vmi. kell hozzá, pl. kis méretű trójai vagy vírus :). Ha valakit érdekel, akkor innen leszedheti.
  • kako #5
    Van egy velemenyem arrol, aki kattogtatva ir ferget, virust stb.

    Ebben mi a kunszt?
  • Anti_IQ #3
    IMIke2.0.0.0:
    Nem vagy te egy picit nagyon hüle?
  • IMYke2.0.0.0 #1
    Hát ha ez a cikk egy "HACKER" által is olvasásra kerül, akkor egyértelműen próbálkozni fog!!! :) Idézek:
    "...amennyiben egy hacker titokban feltörné például az Microsoft internetes oldalát, és ott elhelyezné a GodMessage segítségével létrehozott saját vírusát, akkor ezután perceken belül világszerte több millió felhasználó számítógépe fertőződne meg."
    Szóval, ezek után még potenciálisabb a veszély, hisz ÖTLETEK hangoznak el a sorok által!!!!
    Csak így tovább tisztelt urak, csak így tovább...! :)