Franczy

Új Gigabyte alaplapok

A Computex számítástechnikai szakkiállítás nemrégiben megnyitotta kapuit, és az eddigi jelentések alapján az derül ki, hogy az összes tajvani alaplapgyártó képviselteti magát a kiállításon, sőt a legtöbb gyártó valamilyen újdonsággal is megörvendezteti a PC-s társadalmat. A Gigabyte is jelen van a Computexen, így most tekintsük át röviden, hogy milyen új alaplapokat mutatott be a cég!

A GA-6EXDR egy nagyteljesítményű szerverekbe szánt duálprocesszoros alaplap, mely a ServerSet III LE chipsetre épül, és két darab Socket370-es tokozású processzor fogadására képes. Az alaplap maximum 4 GB Registered ECC SDRAM memóriát képes fogadni, ezenkívül pedig egy Ultra160 SCSI vezérlő, egy integrált ATI grafikusvezérlő, valamint egy Dual i82559-es LAN kontroller is az alaplap részét képezi.

A GA-6RXDW ugyancsak egy duálprocesszoros, Socket370-es processzorok fogadására képes Gigabyte újdonság, mely azonban már a VIA cég Apollo Pro266-os chipsetére épül. Az alaplapon négy DDR DIMM memóriafoglalat, egy AGP Pro slot, öt PCI slot, egy CNR slot, négy USB port, egy AC'97-es audiomegoldás, valamint egy Promise gyártmányú IDE RAID kontroller található.

A GA-6VTXDW a Gigabyte harmadik duálprocesszoros alaplap újdonsága, mely a VIA cég Apollo Pro133T chipsetére épül, és a Coppermine, valamint az új Tualatin magos Intel Pentium III-as processzorok fogadására is képes. Az alaplapon négy normál DIMM memóriafoglalat, egy AGP4x-es slot, öt PCI slot, négy USB port, valamint egy AC'97-es audiorendszer található.

A GA-8IDX egy Intel i845-ös chipsetre épülő, Socket478-as Pentium 4-es processzorok fogadására alkalmas alaplap, mely a három DIMM foglalat révén PC133-as SDRAM memóriákat támogat. Az új alaplapon ezenkívül egy AGP4x-es slot, öt PCI slot, egy CNR slot, valamint egy CT5880-as integrált hangrendszer található.

A GA-6VTX a VIA cég Apollo Pro133T típusú chipsetére épül, és a Socket370/FC-PGA2 tokozású processzorok (Coppermine, Tualatin) fogadására képes. Az alaplap PC133-as SDRAM memóriákat kezel, valamint az alaplap részét képezi egy AGP4x-es slot, öt PCI slot, egy ISA slot és egy AMR slot.

A GA-7SDX egy SiS 733-as chipsetre épülő, Socket A tokozású processzorok fogadására képes új alaplap, melyen három DIMM memóriafoglalat, egy AGP slot, öt PCI slot, valamint egy ISA slot található.

A GA-7NTM ugyancsak a Socket A tokozású processzorok fogadására képes, érdekessége, hogy az Nvidia Crush 12-es (nForce) chipsetére épül, mely integrált GeForce2 MX grafikus magot tartalmaz. Az alaplapon három DDR DIMM slot, egy AGP slot, három PCI slot található.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Anee #1
    hm....az utolsó lehet nállam csak esélyes