Spencer

Új online játék: Sovereign

"Valósidőben, minden időben!" - hirdetik az új online játékot. A Sovereign univerzumában egyszerre körülbelül 500 játékos szállhat harcba a másik ellen a világuralomért.


Az RTS rajongók joggal kérdezhetik, hogy mire gondolnak a jelmondattal: "Valósidőben, minden időben!". Hogyan lehet egy ilyen játékkal offline is játszani, különösen akkor, ha a játékos állandó csatározásokra, támadásokra számíthat? Ezekre a kérdésekre Geoffrey Zatkin, a Sovereign vezető designere adott választ:

"A megoldás meglepően egyszerű. Egyetlen egy csata sem játszódik az anyabolygón. Azt szeretnénk, ha a playernek lehetősége lenne belépni az online világba, játszani egy darabig, erőforrást gyűjteni, jól szórakozni. Korántsem lenne olyan szórakoztató, ha valaki elpusztítaná és elfoglalná a világunkat mialatt offline vagyunk." - mondta.

Klikk ide!    Klikk ide!

Brad McQuaid, a Verant kreatív igazgatója elmondta, hogy az anyabolygó a játékosok központja. Az erőforrások begyűjtése és a csaták a külső világokban történnek. Ha a játékos szükségét érzi, bármikor kapcsolódhat a szerverhez, és küldetéseket indíthat a külső világok egyikébe. Az egységeink irányításának jogát átadhatjuk egy szövetségesnek, de azért vigyázzunk, hogy megbízható legyen a társunk, mivel könnyen történhet árulás. Ennek ellenére a háborút nem veszíthetjük el, amíg offline vagyunk.

Az anyabolygó a kémkedés, a kereskedelem és a diplomácia központja. A programban lesz árutőzsde, és az új technológiák utáni kutatófázis is működik offline.

"A játékos megkezdheti a kutatásokat, és akár egy hétre is elmehet, tudva, hogy mire visszajön, a folyamat lezárul." - mondta Zatkin.

A Verant/Sony Online rengeteg szervert állít majd csatasorba a Sovereign ellátásához. Mindegyik szerveren futó változat egyik kicsit más szabályokat alkalmaz majd, pontosan úgy, mint ahogy az Everquest is.

McQuaid igyekezett kihangsúlyozni, hogy még a fejlesztések elején tartanak, ezért több részletet nemigen tud mondani. Ami biztos, hogy a külső világok és az anyabolygók száma attól függ majd, hogy hányan játszanak egy szerveren.

"Az univerzum mérete az igények szerint tágul majd. Még mindig gondolkozunk azon, hogy hányan játszhatnak majd egy szerveren. Természetesen annyi játékost tudunk fogadni, amennyit csak akarunk, a célunk viszont megtalálni az optimális mennyiséget, hogy egy fejlődő közösséget alkossanak." - mondta Zatkin.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • nagypga #3
    télleg nagyon jó! ajánlom mindenkinek és most fogják megújitani!
  • sala88 #2
    www.arnyekvilag.hu


    NAGYONJOÓ!!!
  • Rincewind #1
    Hmmm, érdekes próbálkozás!!!
    Van benne ötletesség...