ZAX

Stronghold

A Strongholdban a feladatunk saját kastélyunk megépítése és megvédése lesz, miközben ennek érdekében szervezzük a várnépünk életét. A fejlesztők új színt akarnak vinni a stratégia műfajába azzal, hogy egy élethű, önfenntartó közösség kormányzását vegyítik a bizonyos időközönként bekövetkező, többé-kevésbé hagyományosnak tekinthető RTS-csatákkal.


A játékmenet
A középkori Európában játszódó Strongholdban stratégiai építkezési, erőforrástermelési és RTS harci taktikai képességeinkre is szükségünk lesz. Ugyanakkor a saját várnépünket is vezetnünk kell, mi határozzuk meg az adókat, a törvényeket, mi döntjük el, hogy mikor legyen ünnepség, esetleg ingyen sört is osztogathatunk a "rászorulóknak". A lényeg, hogy minden cselekedetünk hatni fog az embereinkre, ami persze az építkézések és a csaták során fog visszaköszönni.

A Strongholddal játszhatunk majd az Interneten (vagy LANon) is, összesen nyolcan egyszerre. Küzdhetünk egymás kastélyai ellen, de lesz lehetőség együtt, egy várban harcolni is. Ekkor a különböző részfeladatokat (például gyalogság irányítása, erőforrástermelés) feloszthatjuk egymás között a hatékonyabb együttműködés érdekében.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Építkezés
A Strongholdban a küldetések során több, mint 20 féle építkezési feladatot is kaphatunk majd. Az élet megszervezését természetesen az alapoknál kell kezdenünk, először tehát házakról kell gondoskodnunk. Aztán ahogy érkeznek az alattvalók, újabb és újabb kitermelő/feldolgozó helyeket és boltokat húzunk fel, hogy meglegyenek a szükséges alapanyagok a céljainkhoz. Így szépen fokozatosan, sorban építhetjük fel a várunk különböző részeit (falak, tornyok stb.).

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A játékban 30-nál is többféle fal, torony és egyéb ostrom elleni felszerelés lesz, mindegyik különböző árért más-más hatékonysággal teljesít. Rajtuk kívül speciális kiegészítő elemként elérhetőek a felhúzható hidak, titkosajtók és hasonló nyalánkságok. Több, mint 50 féle bolt, feldolgozó, anyagkitermelőhely gondoskodik majd a gazdaságunkról, és a szükséges felszerelésekről. A kastélyunk elleni fenyegetések a kósza vadállatok támadásaitól egészen a totális várostromig terjedhetnek majd. Fontos, hogy stratégiailag jól tervezzük meg a várunk felépítését, illetve jól szervezett gazdasággal készüljünk a harcra, hogy elhúzódó csatározások esetén se kerüljünk emiatt nagyobb bajba.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Az erőforrások
A jól működő gazdasághoz sok mindenre kell figyelnie a gondos váruraknak. A megfelelő élelmiszerellátáshoz szükségünk lesz bizonyos mennyiségű gabonakészletre, az előállításához farmokra, a tároláshoz pedig raktárhelyiségekre. Fontos, hogy a bányászaink egyaránt termeljenek követ és vasat is, kívánatos az egészséges egyensúly elérése. Ugyancsak kiemelt szerepe van az adóknak, amelyekkel szabályozni tudjuk a gazdaságunkat. A hasonló jellegű játékok rákfenéjének tekintett nagy kattintgatásigény elkerülése érdekében a kastélyunk főbb tevékenységeire beállíthatunk bizonyos automatizmusokat. Ezenkívül a nyersanyagkitermelés és az élelmiszertermesztés során is viszonylag önállóan teszik a dolgukat a feladatra rendelt munkásaink.

Klikk ide! Klikk ide!

A csata
A Strongholdban a csata főképpen várostromot jelent, amelynek során általában többször leszünk védők, mint támadók. A hadviselés természetesen sereg fenntartásával jár, a katonáinknak készen kell állniuk az otthonunk védelmére, ugyanakkor meg kell kísérelnünk az ellenfél várának megszerzését is - ugyanis csak így tudunk nyerni. A különböző kiképző épületek különböző egységekkel erősítik a hadseregünket, a szokásos szereplőktől (például lovag, nyilas stb.) egészen a speciálisabbakig, mint például az ostrommérnökök vagy az ostromlétra hordozói. A katonáink nagy hasznát veszik a létfontosságú harci kiegészítőknek: ostromtorony, faltörő kos, katapult stb.

A Stronghold 2001 őszén jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kis Cicaa #25
    halika!!:)
  • Nuxa #24
    Főleg azért, mert magyar szinkronos verzióm van meg. Neked is Misi?
  • Nuxa #23
    A stronghold 2 télleg nem olyan lett, mint amilyennek elképzeltem :((
    De azért még jó játék. A crusader viszont jobban megfogott.
  • 91bmisi #22
    Nekem tetszik
    A Crusader-t nyüsztettem és még néha most is visszatérünk a haverokkal
    egykis "Szent háborúra"


    Azt sajnálom hogy a leguljabb rész szerintem el lett baszva a varázslással meg ijesmivel

    ez már inkább már War Craft-Copy-ncs
  • Colton #21
    Nem léteznek szellemek!
  • Nuxa #20
    Ezt a topikot valami szellem nyitotta? :D
  • Nuxa #19
    Amúgy egész jó játék, de a crusader a legjobb, a strongholdos szériák között.
    Szerintem!
  • Nuxa #18
    és azóta már eltelt 5 év :( és sehol senki
  • Frank99 #3
    Az első része jó néhány évvel ezelőtt a kedvencem volt. Alig várom, éjszakákat játszottam végig egyetemista koromban.
  • xtaki #2
    mindig is ez volt az almom. Mar a lords of the realms ben is volt egy kastelyepito szerkeszto de sajnos nem lehetett hasznat latni. Remelem most vegre megepithetem almaim varat :)