Franczy

Új TYAN alaplapok

A kiváló minőségű alaplapjairól híres TYAN cég számos új alaplap bemutatását tervezi a közeljövőben, így most röviden tekintsük át ezeket az új boardokat, melyek a jelek szerint nem az otthoni felhasználók körében lesznek majd a legnépszerűbbek.

A TYAN Thunder i860 egy duálprocesszoros Socket 603-as alaplap lesz, mely a még megjelenés előtt álló Intel 860-as (Colusa) chipsetre épül, és Intel Pentium 4, illetve Foster processzorok fogadására lesz képes. Nem kevesebb mint nyolc darab RIMM memóriaslot lesz rajta, így bőven lehet majd bele memóriamodulokat tenni. Az alaplap ezenkívül egy AGP4x-es slottal, ATA-100 támogatással, integrált kétcsatornás Ultra160 SCSI vezérlővel, valamint 64 bites PCI busszal is el lesz látva. A TYAN ezen újdonságának első tesztpéldányai már elkészültek, a sorozatgyártás várhatóan még ebben a negyedévben beindul majd.

A TYAN Thunder K7 típusú alaplapról korábban már beszámoltunk, de nem árt feleleveníteni az ott elhangzottakat. Ez egy duálprocesszoros, Socket A tokozású AMD processzorok fogadására képes alaplap lesz, mely az AMD 760MP chipsetre épül, és támogatja a PC1600-as, illetve PC2100-as DDR SDRAM memóriákat is. Az alaplapon egy AGP Pro slot, valamint 64 bites (33 MHz) PCI slotok kaptak helyet, emellett pedig a Thunder K7 esetében sem maradhat el az ATA-100 támogatás, valamint az integrált Ultra160 SCSI kontroller, ezenkívül pedig két LAN vezérlő is alaplap részét képezi. A TYAN Thunder K7 sorozatgyártása ebben a negyedévben indul majd el.

A TYAN Thunder K7X ugyancsak egy duálprocesszoros, AMD processzorokat fogadó alaplap, azonban ez a board már az AMD-760MPX chipsetre épül, ezt leszámítva azonban szinte teljesen megegyezik a fentebb említett TYAN Thunder K7-tel.

A TYAN Tiger 230T egy VIA Apollo Pro133T chipsetre épülő duálprocesszoros, Socket370-es processzorokat fogadó új TYAN alaplap, mely már az új Tualatin magos Intel Pentium III processzorokat is támogatni fogja. Az alaplap négy darab DIMM slotja PC100-as, illetve PC133-as SDRAM memóriák fogadására képes, emellett pedig annyit lehet még tudni erről az alaplapról, hogy egy AGP4x-es slot, valamint egy ATA-100 kontroller található meg rajta, valamint, hogy az első tesztpéldányok májusban látnak majd napvilágot, míg a sorozatgyártás beindítására várhatóan június-júliusban kerül majd sor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • izb #1
    Eljen az AMD!Es minden Inteles elmehet a sunyezba!!!Forever