Szekeres Viktor

A gyűrűk ura: A hatalom gyűrűi továbbra is az Amazon legnézettebb sorozata

Az idei Prime Video-premierek nem fenyegették a LOTR-sorozat elsőségét.

Tavaly novemberben derült ki, hogy a The Lord of The Rings: The Rings of Power, azaz A gyűrűk ura: A hatalom gyűrűi nem csak az újoncsorozatok között számít a Prime Video legsikeresebb sorozatának, de még a veteránokat is nagy fölénnyel pipálta le, többek között az addigi királyt, A fiúkat (The Boys), melynek harmadik évados teljesítményét több tekintetben is túlszárnyalta - mindez Vernon Sanders Deadline-on interjújából derült ki, miután a Global TV for Amazon Studios vezetője elmondta, hogy a széria 25 milliós első napos nézőszáma összességében globálisan már 100 millió fölött van (ez nem azt jelenti, hogy ennyien nézték végig, és az is lehet, hogy az epizodikus nézettségek kumulálását veszik alapnak), miképpen a 24 milliárd percnyi megtekintés is rekordnak számít.

Vernon információit később a Nielsen mérései is alátámasztották, melynek év végi rangsorában a Gyűrűk ura-sorozat 9,4 milliárd perccel a 4. legnézettebb újonc saját gyártású streaming széria volt az amerikai tévés készülékes megtekintéseket monitorozó reprezentatív mintára építő mérések alapján, míg az összranglistán, ahol a több évados sorozatokat is rangsorolják, a 15. helyet érte el - ez utóbbi listán a The Boys 10,6 milliárd perc megtekintéssel szerepel, azonban ez természetesen nem azt jelenti, hogy annak 3. szezonját többet nézték, mint a fantasy első évadát, hiszen a Nielsen mindegyik évad számát egy adatként közli, így a The Boys esetében az első két szezon megtekintései is szerepelnek a listában, vagyis az új nézők, és az újranézők tevékenységei is.

A Prime Video az idei évben eddig a Harlem, a Vadászok és a Vox Machina legendája második szezonját mutatta be, valamint Az olajfúrótorony című szériát, azonban egyik sem ért el akkora népszerűséget a Prime Video saját toplistái, valamint a Nielsen (eddigi) mérései alapján, mint A gyűrűk ura-széria. Holnap a Carnival Row második szezonja próbálhatja meg műfajtársát megszorongatni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #3
    Vicces lenne, ha millió perc lenne, miközben a Netflix millió órákat kommunikál.

    ", minden magyarázkodás nélkül az összes megtekintés szerepel:"

    Pont ez van a fenti cikkben. Arról szól, hogy az összes megtekintés szerepel a listán, mert biztos lenne, aki félreértené. A lényeg, hogy a The Boys-t 24 részét 12 hónap alatt 10,5 milliárd percet nézték, a Gyűrűk ura mindössze 8 részét mindössze 4 hónap alatt 9,5 milliárd percet.

    Nagyon durva, hogy még a magasan a legnézettebb Amazon-sorozatot is így lenyomta a a Gyűrűk ura. Persze abszolút nem meglepő, nyilván ezt ők is tudták előre, és mi is tudtuk előre, hogy elég a cím és kész a hatalmas nézettség.

    Azaz a legtöbbet a Boys epizódjait nézték tavaly, második legtöbbet a Gyűrűk urát. Ahogy a Netflixen is az NCIS-t nézték második legtöbbet Amerikában a 19 évadnak köszönhetően. De a Gyűrűk ura hozta a legnézettebb sorozatévadot, szóval úgy lenne pontos a cím.
    Utoljára szerkesztette: kalapos01, 2023.02.18. 08:02:31
  • Batman15 #2
    b+ és kikereste
  • Ender Wiggin #1
    Nem tudom ezt mire alapozod, mert a Nielsen listáján, minden magyarázkodás nélkül az összes megtekintés szerepel:

    1. Stranger things (Netflix) 52 milliárd perc
    2. Ozark (Netflix) 31,3 milliárd perc
    3. Wednesday (Netflix) 18,6 milliárd perc
    .
    .
    11. The Boys (Prime Video) 10,6 milliárd perc
    .
    .
    15. Rings of Power (Prime Video) 9,4 milliárd perc.

    Szóval nem. Eleve nem millió percek vannak a listán, hanem MILLIÁRD.