Szekeres Viktor

Az első kép az Alien-tévésorozathoz

Elkezdték elhúzni a mézesmadzagot a Nyolcadik utas: A halál-rajongók előtt.

A szokott amerikai év eleji sajtóturnén a mai nap folyamán az amerikai FX csatorna ismertette terveit az újságírókkal, és nem csak hírekről, berendelésekről, sorozatmegszüntetésekről volt szó, hanem promóciós anyagokat is láthattak az egybe gyűltek. A fenti kép, mely minden bizonnyal egy montázs részeként volt látható, az első anyag az Alien-szériához, amin már jó ideje dolgoznak.

Mint ismert, pár éve merült fel, hogy tévésorozat készülhet az FX csatornára a Nyolcadik utas: a halál című film, illetve annak folytatásai alapján. A tervezett Alien-sorozatról sokáig csak annyit lehetett tudni, hogy egy komplex, de lezárt történetet prezentálna, ami igencsak belenyúlna a mitológiába, és azt, hogy a készítője az a Noah Hawley , aki a Legion és a Fargo című sorozatokat is jegyzi. A tervezett történetről természetesen most sem lehet sokat tudni, de már korábban megerősítésre került az, miszerint a nem túl távoli jövőben játszódna (egész pontosan 2100 körül), hogy a helyszíne a Föld lenne, valamint az is, hogy értelemszerűen nem tűnne fel benne Ripley karaktere.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CsepeLee fiú #10
    David megalkotta őket: téves. Ilyenkor pislogok, hogy 5 évtől ez még mindig terjed. Ezt a nézők értelmezték bele és Ridley tagadta utána egy interjúban. Ugyanúgy érvényes az első filmből, hogy az eredeti Alien-ek ősrégiek. A könyv amúgy egyértelműbben mondja, hogy David létező lényeket kísérletezett ki újra. De erre is megint mondható, hogy a sorozat figyelmen kívül hagyja a Covenant-ot. (Az AVP-t is.)
  • Macropus Rufus #9
    "másik cégtől, több bolygóra kerültek idegenek, akár a 426-osról jöhet valaki vissza a Földre."
    ez már bukó, ui. a sorozat 2100-ban játszódik 22 évvel az Alien. Ez után gyarmatosították az LV426-ot, szóval ha csak nem történik időutazás nem jut vissza az idegen a Földre az LV426-ról.
    " Az 1.-2. rész utalt arra, hogy a cég ismeri az idegeneket."
    igen ez igaz. De a könyv szerint azért tudnak az első részben az idegenekről, mert az a vészjel amit fogtak elmondja, hogy mi a helyzet. És mint kiderült nem vészhívás, hanem figyelmeztetés volt.
  • Macropus Rufus #8
    okés, vélhetően egy olyan sorozat lesz amiben lesz Alien ez biztos. 22 évvel azelőtt, hogy egyáltalán tudnának a létezésükről. (esetleg a Covanantról jön majd infó, hogy David megalkotta őket). Hogy a film milyen lesz, nem tudhatom, de az biztos, hogy az Alien filmek idővonalába nem nagyon lehet majd elhelyezni, akár csak az AvP-t. Szóval ez vélhetően úgy lesz Alien, hogy az eredeti részekhez sok köze nem lesz. Sztem.
  • CsepeLee fiú #7
    Tisztázzunk helyzeteket. Ridley Scott nagyon szétszórttá tette a helyzetet, a Covenant után elindulhatna megint még egy hajó másik cégtől, több bolygóra kerültek idegenek, akár a 426-osról jöhet valaki vissza a Földre. Úgy rémlik, hogy a sorozatban lesz egy másik cég is és az a Weyland ellenfele volna. Az 1.-2. rész utalt arra, hogy a cég ismeri az idegeneket. Ezt próbálta volna Ridley a Prometheus-szal megmagyarázni, de elbaltázta. Ellenben korábbi cikkek elmondták, hogy ilyen szempontból az AVP és a Covenant is figyelmen kívül kerül. Illetve a sorozat új alternatív magyarázat lesz arra, hogy a cég honnan ismeri a lényeket.
    Utoljára szerkesztette: CsepeLee fiú, 2023.01.18. 08:54:20
  • kalapos01 #6
    ha a sorozatban van alien, akkor volt ott alien, de nem hiszem, hogy érdemes annyira okosnak lenni úgy, hogy gőzöd sincs, hogy miről fog szólni. lehet, hogy pont erről, és szépen kiderül, hogy illeszkedik mindez az univerzumba és a többi sztorihoz. fura, hogy valaki azt hiszi, hogy rajött olyasmire, amire a készítő nem, pedig evek óta dolgozik az egészen.

    nem veletlen, hogy ez a sztori, hogy ezt akarja elmesélni. pont azért kéne várnod, mert nem tudod elképzelni a dolgokat. egyébként miért várná az ember, ha mindent tudna előre?
  • Macropus Rufus #5
    A cikket is elolvastam. Az, hogy tv sorozat mit változtat azon amit írtam? 22 évvel játszódik a sorozat az Alien előtt. Tehát kell valahogy egy Alien a Földre, akkor amikor még nem is volt ott. Ha sorozat, ha film, azért legyen már benne valami kohézió, ne a hajánál fogva rángassanak elő valamit. Ha csak nem a AvP-ből akarják a szálakat folytatni, de akkor már eleve gáz az egész, ui. az a film sem passzol a klasszikus Alien részekhez.
    Utoljára szerkesztette: Macropus Rufus, 2023.01.14. 13:12:20
  • Kelta #4
    Tv sorozat..még a cikk címét se olvastad el? :)
  • Macropus Rufus #3
    szóval a film valamikor 4 évvel a Covenant után és kb. 22 évvel a Nyolcadik utas: A halál előtt fog játszódni. A Földön. Tehát valahogy meg kell oldani, hogy legyenek idegenek a Földön. Hát nem is tudom... egyenlőre nem nagyon várom ezt a filmet.
  • Ellaberin #2
    Végtére is az a "második" részben kiderült, hogy hogyan bukkantak rá - no nem a mozi verzióban, hanem a rendezői kiadásban.
    Ugyanakkor én is szívesen látnék egy olyan sorozatot, ahol az eszkalációt mutatják meg. Eleve adva az alap sztori, nem kell még külön Föld beli környezetet ráhúzni.
    Viszont az külön öröm, hogy Ripley karakterét nem erőltetik. Lerágott csont érzete volt már a 4. részben is , ahogyan "feltámasztották" és erőltették a szereplését (bár az egész 4. rész bűzlött ahogy volt)
    A rendező bizodalomra ad okot, hogy jó lesz, mevel a cikkben említett sorozatok és évadaik fenn tudták tartani a szintet és - ami mostanság hiánycikk - volt forgató könyvük, történetük. Remélem itt is lesz sztori és nem 12-s karikára faragják - egy Alien sorozatot nem lehet, bűn 18-s karikánál kisebbre gyártani.
  • Kelta #1
    Ahelyett hogy az LV-426 történetét vinnék sorozatra..hogy a telepesek hogy akadtak rá az idegen tojásokra, és hogy harcolnak, vesztenek..