Szekeres Viktor

Megvan a Gladiátor 2 főszereplője

Végre sikerült főszereplőt találni a Gladiátor folytatásának.

2018-ban írtunk meg, hogy Ridley Scott elkezdett dolgozni a Gladiátor folytatásán, de azóta nem sokat lehetett hallani a tervezet és sokak által várt projektről. Most azonban arról számolhatunk be, hogy a Deadline arról értesült, hogy Paul Mescal lesz a főszereplő, az ő szerződtetéséről tárgyalnak a készítők. A filmet természetesen Scott rendezi. Mescal amellett, hogy az elmúlt évek egyik remek sorozatában, a Normális emberekben volt főszereplő, tavaly a Volt egyszer egy nyárban volt látható, mely már jó pár díjátadót megjárt, és talán Oscar-jelölésekre is esélyes lehet.

Pár éve arról volt szó ugyancsak a Deadline értesülései alapján, hogy a történelmi dráma második részének Peter Craig írja a forgatókönyvét, aki a Top Gun: Maverick szkriptjével bizonyította, hogy ért a több évtizede szunnyadó klasszikus folytatásának megálmodásához, most már David Scarpát említik íróként. A Gladiátor 2 (aminek nem biztos, hogy ez lesz a címe) Luciusról fog szólni, aki Lucilla fia és a Joaquin Phoenix által alakított főgonosz, Commodus unokaöccse.

Az eredeti film, mint ismert, Russell Crowe főszereplésével 2000-ben került bemutatásra a mozikban, és annak ellenére kapott 11 Oscar-jelölést (melyek közül ötöt díjra is váltott), hogy blockbusternek szánták és a díjszezonon kívül, májusban mutatták be a mozik. A film globálisan 460 millió dolláros bevételre tett szert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Frekvency #4
    like
  • Ender Wiggin #3
    Szívem, félreérted. nem a "római korban játszódó gladiátoros film" a probléma... Hanem hogy a Gladiátor c film, mint márkanév, amihez hozzácsapják.
  • zetortraktor #2
    20 éve nem voltak ilyen túlérzékenyek az emberek. ma meg egy kisebbség mindenen hisztizik. Azon is, ha 10 filmből 1 folytatást kap, mert az már "mindennek" számít egyes túlreagálók szemében.

    "Nem kell ez, nem kell az." Szívem, ha nem érdekel, nem nézed. Hadd örüljön az, aki szívesen nézne manapság a moziban egy római korban játszódó gladiátoros filmet. Olyan sok úgy sincs.
    Utoljára szerkesztette: zetortraktor, 2023.01.09. 11:04:35
  • Ellaberin #1
    Mindennek is kell a folytatás, csodálkozom, hogy az eltelt idő alapján nem remake, mert akkor még a forgatókönyvön sem kellene dolgozni. Közben jöhetne egy remaster és egy 8-10 részes felvezető sorozat, mely megélhetne 3-4 évadot, és a Marson játszódna az utolsó évad.