Spencer

12-szeres CD író JustLink technológiával

Az AOpen elkezdte szállítani azt a nagy teljesítményű CD-újraíró meghajtóját, amely a JustLink technológiának köszönhetően nagyon megbízhatóak lettek.

Az AOpen az új CRW1232Pro nevű meghajtójába igyekezett a legmodernebb technológiákat beépíteni. Ezek a nagy sebesség mellett lehetőséget biztosítanak a CD lemezek hibamentes megírására is. Először tekintsük át a CRW1232Pro teljesítménnyel kapcsolatos jellemzőit. Az új meghajtó 12-szeres sebességgel képes megírni az egyszer írható, CD-R lemezeket. Ez azt jelenti, hogy 650 megabájtnyi adatot hat percen belül felír egy lemezre. Természetesen kezeli a többször írható, CD-RW diszkeket is. Ebben az esetben maximálisan 10-szeres írási sebesség érhető el. A CD lemezek olvasása 32-szeres sebességgel lehetséges. A gyors működéshez hozzájárul még a 120 milliszekundumos átlagos elérési idő is. Az új meghajtó hagyományos E-IDE (ATAPI) interfésszel rendelkezik. Támogatja az ATA-33 szabványt is, amely 33 MB/másodperces adatátvitelt is lehetővé tesz.


A CRW1232Pro a számítógépházba mind függőlegesen, mind pedig vízszintesen beépíthető. Kialakításának köszönhetően ez nem befolyásolja a működést. A megbízhatóságról többek között az OPC (Optimum Power Control) technológia gondoskodik. E megoldás lényege, hogy folyamatosan ellenőrzi az írás során alkalmazott jeleket, és ennek megfelelően szabályozza a lézer teljesítményét. Az OPC előnye leginkább akkor mutatkozik meg, amikor szennyezett lemez kerül a meghajtóba. Ekkor ugyanis a lézer teljesítményének változtatásával biztosítható a hibamentes adattárolás.

Az AOpen CRW1232Pro esetében feltétlenül meg kell említeni a JustLink technológiát. Ennek feladata a puffer kiürüléséből származó hibák kiküszöbölése. Az új meghajtóban 2 MB kapacitású adatpuffer található. Ha ez valamilyen okból kiürül, akkor sem kell attól tartani, hogy a CD lemez tönkremegy, hiszen éppen erre az esetre fejlesztették ki a JustLink eljárást. Ez a módszer nagyon hasonlít a Burn-Proof technológiára, viszont annál több szempontból is jobb. A JustLink ugyanis sokkal hatékonyabban biztosítja az adatok folytonosságát a lemezen. Ha a puffer kiürül, akkor a JustLink csak két mikronos üres helyet hagy, míg a Burn-Proof 40 mikronost. Ennél fogva az AOpen új meghajtójával készült CD-ket mindegyik CD-ROM gond nélkül tudja olvasni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • saldi #1
    kaphato lesz ez egyaltalan kishazankba, vagy csak csorgassuk a nyalunk ?