Szekeres Viktor

Nem döntöt nézettségi rekordot az új Star Wars-sorozat, az Andor

Nem az Andor a Disney+ legnézettebb sorozata.

Mint ismert, a streaming szolgáltatók teljesen titokban tartják a nézettségeiket, nem közölnek adatokat, mindössze a Netflix rukkol elő számokkal a megtekintett órák alapján, ami nagyon jó egyes sorozatok iránti (kezdeti) érdeklődés belövésére. Egy forrásból azonban mégis lehet értesülni a kiemelkedő sikerekről, a platformok ugyanis előszeretettel emlegetik közleményeikben azt, amikor egy széria rekordot döntött, mint például mondjuk a Paramount+-os Halo, vagy a Prime Videós The Lord of The Rings: The Rings of Power esetében. (Ezek mellett egyes platformok napi és havi toplistákat tesznek közre számok nélkül.)

A Disney+ is többször jelezte premiersorozatai kapcsán, ha eddig sosem látott magasságban jutottak el, azonban az Andor premierjét nem kísérte komolyabb tűzijáték a stúdió részéről, így feltételezhetjük, hogy a széria ezúttal nem lett minden idők legnézettebbje, vagy legalábbis a The Mandalorian szintjét, nem érte el, pedig 3 résszel debütált a széria, így akár egy óraalapú megtekintési rekordot is kommunikálhattak volna, de ez sem történt meg, feltételezhetően azért, mert az sem dőlt meg. Ami azért lehet nagy szó, mert ma már sokkal több előfizetője van a Disney+-nak, mint A mandalóri 2. évados nyitánya idején. Persze, ha a 120 millió "fizető vendégnek" a 10%-a adott esélyt a sorozatnak, az már eleve 12 millió háztartást jelent, és ennél jóval több nézőt, hiszen feltételezhetően nem mindegyik csak egy nézőt szállított.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #8
    "Am. nézettségi adatok nőni fognak, ha majd kijön mind a 12 rész és a sorozat falók rávetik magukat. "

    És ez mit fog számítani? A heti nézettségeket a heti nézettségekkel hasonlítják össze. Ha évad végén a megnőtt nézettséget akarod összevetni, akkor a többi sorozat évad végi megnőtt nézettségével fogod összehasonlítani, és megint ugyanott vagy.

    De baromira mindegy, mert egy streaming platformnak nem számít a nézettség. Attól nem lesznek előrébb, hogy ha előfizető vagy és megnézed vagy nem nézed meg. Nekik nem a nézettség kell, hanem az, hogy a sorozat felhajtson nézőket, új előfizetőket hozzon - és megtartsa a régieket. Azzal nem keresnek, ha klikkelsz valamire.

    " Ami a nézettségét illeti: A Nielsen által készített nézettségi listán a 6. legnézettebb film."

    Nem "a nézettségi listán", hanem a sajátplatforomos, saját sorozatok listáján, mert egyébként még sok minden előtte lenne. (És ugye ez csak az amerikai előfizetők tévén eltöltött idejét méri.)

    Azaz Amerikában egy pár ezres minta alapján annyian
    Utoljára szerkesztette: kalapos01, 2022.11.08. 19:19:53
  • Macropus Rufus #7
    akár mikor nézek erre a topicra minden esetben erősen változik a hozzászólások száma... Nem értem, hogy ha ennyire nem tetszenek a vélemények akkor miért nem zárja be a topic gazda a kommentelési lehetőséget.

    Am. nézettségi adatok nőni fognak, ha majd kijön mind a 12 rész és a sorozat falók rávetik magukat. A film véleményem szerint nem egy nagy durranás. Az Andor egy kiköpött Buster Keaton. (am. ezt már írtam 1x. csak szanálta valaki a hozzászólásomat). Olyan egy arcú emberke. Pabló Pascal több érzelmet tudott belevinni a játékába, pedig még csak az arcát sem lehetett látni. Most járok a 9. résznél. Ez meg kiköpött Fortress azzal a börtönnel. És továbbra is marha kevés idegen lényt látok, ami nekem szerves részét képzi a SW univerzumnak. Gyak. a Coruscant-on van némi idegen lény, oszt ennyi. Mindenki ember. A Börtönben is csak emberek vannak. Nekem kicsit gyengécskének tűnik a felhozatal. Az Obi-Wan sorozat nekem sokkal jobban tetszett. A Vader Kenobi összecsapás az azért menő volt. Itt még ilyen sincs. Csak az Andor savanyú arcát látom ami olyan mind ha napi 2x botoxoznák. Viszont tetszett, hogy megjelent benne Forest Whitaker ill. a karakter amit játszott.

    Ami a nézettségét illeti: A Nielsen által készített nézettségi listán a 6. legnézettebb film.

  • kalapos01 #6
    Mert, ami jó, azt sokan nézik, ami szar, azt nem? Ez érdekes megközelítés.

    De..., ha ennyire nem tetszett, akkor légy vagy?
  • UUUU #5
    Ja, hát szarral, max legyet lehet fogni.
  • kalapos01 #3
    1. Igen. Az emberekre az a jellemző, hogy várnak, ha előttük van valami - főleg, ha előfizető, akkor vicces lenne, ha valaki 3 hónapot fizet azért, hogy várjon, és végül egy nap alatt megnézzen valamit. De ha nagyon ilyesmiben akarsz hinni, akkor minden bizonnyal a Mandaloriannal és a többinél is vártak. Szóval ugyanúgy két "várnak rá" sorozatot hasonlítasz össze.
    2. Te akkor arra célzol, hogy egyébként az Andor nézettebb lenne, mint a Mandalóri? Azért ez elég erős.
    3. A torrent hogy jön ide? A torrentezők nem várnak az évadra?

    " A torrent meg nem jelenik meg a nézettségben. "

    Milyen nézettség? Nincs nézettség. Nincs mire mutatni, hogy igazából többen nézik (nem mintha bárkit is érdekelne a torrent, vagy a Disney-t az, hogy aki nem előfizető, az mit csinál a szabadidejébe, ez totál irreleváns), de a Mandalóri is felkerült szerintem torrentre, így megint ugyanott vagyunk.

    "Meghát ugye, nem mindenki fizet elő az összes streaming szolgáltatásra..."

    Ez mindig is így volt, de mi a kérdés? Itt csak a Disney+ előfizetőiről van szó, senkit nem izgat, hogy még milyen szolgáltatás van.
  • plumpy80 #2
    Majd ha kijött az egész évad, hirtelen ráesnek az emberek...... Szerintem rohadt sokan várják, hogy feelkerüljön az összes epizód, addig nem akarják nézni..... Meghát ugye, nem mindenki fizet elő az összes streaming szolgáltatásra... A torrent meg nem jelenik meg a nézettségben.