MTI

Romániában a háztartások 80 százalékában van internet

Romániában a háztartások 80,8 százalékában van internet, ami 2,6 százalékpontos növekedést jelent a tavalyi évhez képest - közölte a román országos statisztikai intézet.

A városokban a háztartások 86,9 százalékában van internet, vidéken ez az arány 73,1 százalék. A városokban 2,1 százalékponttal, vidéken 3,4 százalékponttal nőtt tavalyhoz képest az internettel ellátott háztartások száma. A háztartások 81,7 százaléka szélessávú mobilinternettel, 73,7 százaléka szélessávú vezetékes internettel rendelkezik. A 16 és 74 év közöttiek 88,6 százaléka használt már internetet, ami 2,7 százalékpontos növekedést jelent a tavalyi évhez képest. Ezek közül 94,3 százalék a legutóbbi három hónapban, ami 3 százalékos növekedést jelent. 82,3 százalék naponta vagy szinte naponta használja az internetet, ami 3,2 százalékos növekedés a tavalyi adathoz képest.

Megfigyelhető, hogy az internetezők aránya alacsonyabb az idősebb személyek körében, így az 55 és 74 évesek csoportjába tartozók 70,5 százaléka használta a világhálót, míg a 16 és 34 év közöttiek 98,4 százaléka internetezett. A férfiak nagyobb arányban interneteztek, mint a nők, az előbbiek 89,4 százaléka, míg utóbbiak 87,8 százaléka lépett fel a világhálóra. A nemek közötti 1,6 százalékpontos különbség enyhén csökkent tavalyhoz képest, amikor még 2,1 százalék volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #4
    A statisztikak alapjan az emberek kb. 73%-a rendszeres internethasznalo, amihez a lakasok 73.7%-a rendelkezik vezetekes internettel. A fenti adatok alapjan sok helyen csak "szelessavu" mobilnet van otthon is (8%).

    Nallunk 2020-as adatok alapjan ez a ket szam 85% es 88%, mobilnetje kb. 80%-nak van, azaz nallunk akinek van mobilnetje, az szinte biztos hogy hozzafer vezetekes nethez is. Ez jobb orszagos vezetekes internet ellatottsagot jelol, ami miatt kevesebben kenyszerulnek a forgalomkorlatos mobilnetet hasznalni otthon.

    Ahogy a hires mondas tartja: 85%? Nem jo, de nem is szornyu...
  • ostoros #3
    Kamucím. Széles sávú mobil internet, az hogy jön a háztartásokhoz? Csak mert ott lakik az illető akinek mobilinternetes előfizetése van?
    Újabb teljesen alaptalan bezzegrománia cikk...
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2021.12.16. 10:49:08
  • zriboliv #2
    Akkor ott több helyen van internet mint benti WC :D
  • Lapajka #1
    Lám, több sunyi hazug csaló tolvaj korrupt kormányt is megbuktattak már ott...