Berta Sándor

Olcsó Surface Laptop érkezhet az oktatási piacra

A Microsoft egy új modellt fejleszt, amely 11,6 hüvelykes képernyőt kaphat.

A Windows Central számolt be arról, hogy a redmondi konszern egy kifejezetten oktatási célokra szánt Surface Laptopot készít Tenjin fedőnéven. A termékbe beszerelendő kijelző 11,6 hüvelykes lesz és 1366 x 768 képpontos felbontással fog rendelkezni. A készülék háza teljes mértékben műanyag lesz, a központi egysége a 14 nanométeres gyártási eljárással készített Intel Celeron N4120 típusú négymagos, 2,60 GHz maximális órajelű processzor, amelynek a munkáját maximum 8 gigabájt RAM segíti majd.

Az új eszközt egy-egy USB Type-A és Type-C porttal, valamint töltő és 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozóval látják el, az utóbbi azonban nem a Surface Connect lesz. A fejlesztés során az ár a legfontosabb tényező, az új laptopnak annyira olcsónak kell lennie, amennyire csak lehetséges azért, hogy versenyképes legyen az oktatási piacon jelen lévő vetélytársaival. Emiatt az ára várhatóan 400 amerikai dollár körül lesz majd.

Az új modellen a Windows 11 különleges verziója fog futni, amelynek neve Windows Windows SE lesz és kifejezetten az oktatásban való használatra tervezték. A kiadás az OEM-gyártók számára is elérhető lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gabbbbbbbbbbbb #3
    Gyanítom 32-128gb eMMC memória van benne.
  • mortep #2
    De legalább surface és dupla windows-al szerelik. Mondjuk azt nem tisztázták, hogy a bosszúságból is dupla adag jár-e mellé, bár ha olcsó árra hajtanak, akkor stílszerűen hdd dukál a vasba... bocsánat, a plasztikba, és akkor a bosszúság garantált
    Utoljára szerkesztette: mortep, 2021.11.01. 00:46:29
  • Gabbbbbbbbbbbb #1
    $400-ért tényleg tuti vétel. Nem is tudom, hogy az elvékonyított tejfölös doboz műanyag kaszni, vagy a core2duo érát is alulmúló teljesítmény miatt ugorjak-e rá. (mire elér ide lesz vagy 180eHuf)