ZAX

Alcatraz részletek

A Philos Laboratories magyar fejlesztőgárdája megkezdte mozgolódását a nemzetközi porondon, részleteket és képeket tettek közzé készülő 3D taktikai/stratégiai játékukról, az Alcatrazról.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Az 1934-ben átadott Alcatraz volt minden idők legbiztonságosabb börtöne, a létesítmény célja a legfélelmetesebb nehézfiúk (pl Al Capone) tartós rács mögött tartása. Az idehozott elítéltekre - maximum 30 főre - 125 börtönőr vigyázott! Az erődítmény vastag falai között, a zord őrtornyok vigyázó tekintete alatt, magánzárkákban tengették mindennapjaikat a különlegesen veszélyes rabok. Minden biztonsági intézkedés ellenére azonban a szuperbörtön fennállása alatt 39 fogoly próbálkozott szökéssel. Ebből a sikertelenek mellett heten is belehaltak a próbálkozásba, és összesen csak hárman tudtak eltűnni az alaposan megszervezett akciókban. Sokak szerint ez utóbbiak sikere vezetett az Alcatraz 1963-as bezárásához.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Az Alcatraz ennek a szuperbiztonságos börtönnek az eszményét eleveníti fel újra, de nem teljesen történelemhűen, mivel a történet az elképzelt jövőben játszódik majd, egy olyan korban, ahol a technikai és politikai előrehaladás nem a várt módon alakult... A játékos célja természetesen az általa irányított elítéltek kiszabadítása lesz. Ehhez mindegyikük speciális képességét ki kell használnunk, hiszen hogy csak a legegyszerűbb akadályt említsem, a börtön egymástól távol eső pontjairól indul a szervezkedés. Ha sikeresen megoldjuk a feladatokat, a játék végére kialakul egy különleges akciócsoport, akiknek nem más lesz a célja, mint megszöktetni a "Nagyfőnököt".

Az Alcatraz a stratégiai, kaland-, logikai és akciójátékok különleges keveréke lesz. A játékot a CDV Software adja ki idén ősszel. Természetesen mindig külön öröm hazai fejlesztésekről hírt adni, főleg ha minden további körülmény is adott a sikerhez. Az Imperium Galactica 2 után tehát újabb minőségi játék öregbítheti a honi fejlesztők hírnevét. Azért itt ne feledkezzünk meg két másik nagyszerű programról sem, amelyek a hetekben jelennek majd meg külföldön, a Codemasters által felkarolt két autóversenyről, a Screamer-ről és az Insane-ről van szó természetesen. Mit is tehetnék még hozzá, csak így tovább fiúk, hajrá Magyarország!

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Jockey #14
    én nemtom mit sirtok itt..
    senki sem tud még konkrétumot a progiról..
    én nagyon várom, hajrá philos...:)
  • accord #7
    Minimum így kéne kinéznie egy mai játéknak, és nagyon szomorú vagyok, hogy a mai átlag PC-s játékok 2-3 évvel le vannak maradva a kortól... A legtöbb FPS unreal 1 szintű grafikával jön ki (1998). Sokáig írták az újságok, hogy az a legszebb játék... Mostanában kezdik egy kicsit megelőzni, pl. Heavy Metal F.A.K.K. 2.
  • accord #6
    A cikkben nem volt szó arról, hogy GeForce2 meg P850 kellene a játéknak... És a képeket elnézve, egy "átlagos" PC is megfelel majd neki... (Celeron, GeForce2 MX) És mire kapkató lesz a játék, addigra még lejjebb mennek majd a GeForce2 MX kártya árai (és lesz néhány konkurens termék is, pl. Radeon Low-End, mely szintén tartalmazni fog T&L motort...)
  • Bith #4
    "Azért itt ne feledkezzünk meg két másik nagyszerű programról sem, amelyek a hetekben jelennek majd meg külföldön, a Codemasters által felkarolt két autóversenyről, a Screamer-ről és az Insane-ről van szó természetesen."

    Nem csak az Insane a Codemasters?
  • ixyon #1
    már a theocracy is király volt..
    azok a képek pedig már vagy fél éve kint vannak a honlapjukon