Szekeres Viktor

Kiderült, ki teheti zseniálissá az új Star Wars-mozifilmet

Megvan a Star Wars: Rogue Squadron írója.

Pár éve derült ki, hogy a Disney váltógazdálkodást tervez a Star Wars- és az Avatar franchise-szal, hiszen e két sorozat filmjeivel töltötték fel 2021-től kiemelt decemberi premieridőpontjaikat. A járvány hatására azonban az Avatar 2 2021. december 17-es bemutató dátuma helyett az ugyancsak csúszó Star Wars 10 korábbi időpontját, a 2022. december 16-i dátumot kapta meg. Így az SW10 került 2023. december 22-re, az Avatar 3 2023. december 22-ről 2024. december 20-ra került át, ahonnan a következő Star Wars-film ment 2025. december 19-re, és így tovább, az Avatar 4 2025. december 19-ről 2026. december 18-ra, a 12. Star Wars 2027. december 17-re, míg az Avatar 5 2028. december 22-re.

Tavaly decemberig azonban nem lehetett tudni, hogy melyik Csillagok háborúja-koncepció futhat be 2023-ra, hiszen a Disney többet is versenyeztetett. Végül Rogue Squadron lett a "nyertes", amit Patty Jenkins rendezhet meg. A film pilóták új generációját fogja bemutatni, akik iszonyatos sebességű bevetéseken kockáztatják életüket küldetésük teljesítése érdekében. Jenkins elmondta, hogy az eredeti koncepcióra nagy hatással voltak egyes játékok és könyvek is.

Mindezidáig azonban arról nem értesülhettünk, hogy ki fogja írni a film forgatókönyvét, azonban most már ez sem titok, ugyanis Deadline arról értesült, hogy azt a Matt Robinsont szerződtette a Disney, aki olyan filmekkel tette le eddig a névjegyét, mint a The Invention of Lying vagy a Dora and the Lost City of Gold.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #7
    Zsenialissa? Mar senki...Sajnos mar annak is orulni kell, ha 1 film nem fullretard baromsag es hat azt a szintet mar hozta az utolso trilogia...Azt azert nem nehez megugrani es valoban ugy tunhet, hogy zsenialis dolog....holott...
  • Ender Wiggin #6
    Inkább jar jar meg a midikloriánok, mint ez az egész retkonnolt összevisszaság, amihez semmilt nem haszáltak fel a kánonból, mert KK kiejelentette, hogy nincs forrásanyag (40 év regényei, képregényei), tehát azt írnak, amit akarnak. És ehhez, ahogy revez is írta olyanokat vettek fel, akik még büszkék is arra, hogy nem látták a régi filmeket, nem készültek fel a rengeteg korábbi anyagból és legfőképpen saját magukat írták bele (lásd még: self insert), megspékelve jó adag kioktató politikai maszlaggal is, miközben minden szeretett, régi karakterrel csúnyán elbántak. Mekkora pozitív visszahangja volt Luke feltűnésének a Mandalorianban, azok után, hogy kiábrándult, összetört, űrlénycsöcsből zöld tejet ivó idiótát csináltak belőle...
    A bevételeken is mutatkozott, erre már a diszninek is lépnie kellett...
    Utoljára szerkesztette: Ender Wiggin, 2021.06.27. 19:20:25
  • MerlinW #5
    Ősztől 2-3 évig Lucas lesz a kreatív igazgató, így talán helyre lesz rázva a világ valamelyest.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.06.27. 14:53:34
  • repvez #4
    Ez is gondolom majd olyan jó lesz, hogy valamelyik másik spin off-ot olyan irók csinálják akik saját bevallásuk szerint se láttak egy részt sem a SW-ból. Ugyhogy biztos jó lesz és követni fogja a történeteket söt még talán össze is kapcsolja a különbözö részeket.
    Jaa neem..
  • Csaba161 #3
    Ez se sokkal jobb, mert akkor jönnek a Midiklóriánok...
  • Ender Wiggin #2
    Nem tudom, hogy ez már kőbe van-e vésve, figyelembe véve, hogy KK le lett építve és Lucas visszatér...(és már a mainstream médiában is megjelent egy cikk arról, hogy elbénázták az SW univerzumot).
  • noland #1
    Hát, már csak Yoda mester, az az érzésem. XD