Szekeres Viktor

Negyedik szezonja is lesz a Star Trek Discoverynek

Hivatalosan is berendelték az STD új évadát.

Azt ugyan még mindig nem tudjuk, hogy milyen nézettséggel fut a Star Trek Discovery, de abból, hogy berendelésre került a negyedik évad, arra lehet következtetni, hogy a CBS All Access sikeresnek ítéli meg. Azonban még véletlenül sem arról van szó, hogy a csütörtöki premier volt annyira nézett, hogy a platform bekérje az új szezont, ugyanis az is kiderült, hogy november másodikán elkezdik forgatni az új részeket, amiből ki lehet következtetni, hogy már jó ideje tájékoztatták az írókat arról, hogy elkezdhetnek dolgozni rajtuk.

A szériát itthon a Netflixen lehet nézni, oda is heti rendszerességgel kerülnek fel az epizódok, mint a CBS All Accessre. Az STD The Walking Deadből is ismert Sonequa Martin-Green főszereplésével készült el, s mellette kiemelt szerepben még olyan színészeket láthatunk, mint Doug Jones, Anthony Rapp, Chris Obi, Shazad Latif és Mary Chieffo. A harmadik évad a második szezon zárását követően majd 1000 éves időugrással indult.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • takysoft #6
    Hát egy pár - ígérem nem túl sok - gondolat a mérőszámokról.

    Van egy olyan igény, hogy el lehessen dönteni valami elég komplex dologról, hogy mennyire jó. Az emberek szeretik a számokat, így szeretnének számosítani olyasmiket is, amik összetett dolgok. Aztán meg ha nem tetszik nekik a végeredmény, lefikázzák, hogy miért kell összetett dolgokat számosítani....

    Egy objektív mérőszám nem azokat a szempontokat nézi, amik neked szubjektíven számítanak.
    Például ha egy mobiltelefon kamerájának 100-as a DxO pontszáma, egy másiknak meg csak 95, attól még neked lehet utóbbi a jobb, mert előbbinem a pontszámát a szelfikamera húzta fel, a másikban meg jobb az éjszakai mód, ami a mániád...

    Na az IMDB még ködösebb, ott egyszerűen csak szavaznak emberek. Felesleges belekötni a dolog szubjektivitásába vagy szükségességébe.
    Igénylik az emberek ezt (én is). És alapvetően az IMDB pontszám jól korrelál a mű sikerességével. Nem minden esetben (khm... Firefly), de javarészt.
    A mű minőségével sem egyértelműen.
    Mindenki eldöntheti maga, hogy vele mennyire rezonál egy IMDB vagy egy Rotten pontszám.

    Több évados dolgok esetén inkább a sorozat első évadai számítanak. Egy pocsék lezárás nem mutatkozik meg nagyon a pontszámokon (Dexter, Game of Thrones)

    Brock:
    Megértem a felháborodást a Picard-al kapcsolatban. De ne felejtsd el, hogy emberek évtizedek alatt változnak.
    És hát igen, éppen így szoktak megöregedni...
    A sorozattal az én legfőbb gondom az volt, hogy fontosabbnak tartotta az arcunkba tolni a TNG és Voyager fél szereplőgárdáját ahelyett, hogy lefektetett volna pár jó karaktert maga is, vagy akár csak egy normálisabb story-t.
    Túl van tolva a dráma és karakterek szenvedése, amivel nem lenne gond (a The Boys-ban is...), de mellette történet meg nincs. Konkrétan vánszorog a sorozat, annyira lassú.
    Spoilermentesen az első évad története:
    "Picard megkeres és lányt és hazaviszi."
    Ennyi. + a cameo-k a régi színészektől. Szinte semmi mellékág, a humor meg megint csak kb nulla.
    TNG-ben, Voyager-ben voltak viccek. Humoros helyzetek. Mint az életben is.
    Itt meg... vánszorgás és szenvedés. És mindez nem oszkárdíjas színészekkel vagy rendezéssel.
    Nem mondom, hogy rossz, csak érzésre több benne a nosztalgia, mint az érték.

    Őszintén? a Picard jobb, mint a Lower Decks. De utóbbit személy szerint jobban élveztem :D

    Discovery? Hú, na ez keményebb dió...
    Leszögezem, hogy asszonnyal nézem, és vele most még a Boys 2. évad van, szóval a 3. évadba nem kezdtünk bele.
    Az első két évad neked eddig a kedvenc ST sorozatom. Nem sokkal mögötte a Voyager.
    Asszonynak a második kedvence a DS9 után. (mások vagyunk picit :D )

    Ami nekem tetszik a sorozatban, hogy itt semmi se szent. Bárki elhullhat bármikor.
    Itt már picit spoileres leszek, mert feltételezem, hogy a 2 előző évadot már látta a nép, ami itt olvasgat kommenteket.
    Szóval a legelső részben kinyírják a kapitányt. Később ugye Lorca pálfordulása, majd Airiam... Nekem szimpatikus, hogy tudok szurkolni a karaktereknek úgy, hogy senkin sincs plot armor.

    Ami NEM tetszik: Az rohadt Michael Burnham...
    Pocsék karakter, pocsék színész, és mégis be van tolva főszereplőnek. Na rajta sajnos pont van plot armor... Pedig az egyetlen dolog, amire képes hogy ötlettelenül depressziósan bámul ki a hülye fejéből :D
    Szubjektív vélemény :D
  • BrockSamson #5
    Nem lesz kedvencem az STB, de meg mindig jobb, mint a Picard, ami sikeresen tonkretette es nevetsegesse tette a cimszereplo karaktert.

    https://www.youtube.com/watch?v=Yr5Qxgzdgo0
  • winnie #4
    Valahol egyébként impresszív, hogy miközben a legtöbb sorozat 3-6/10-es kategória lehet, addig ennél pont ezek kapták a legkisebb százalékot az IMDB-n.

    6 - 5,6%
    5 - 3,6%
    4 - 2,6%
    3 - 2,4%
    2 - 2,6%
  • winnie #3
    Egyrészt röhejesen naiv 3. évados sorozatnál tetszési indexeket keresni a neten másrészt IMDB-s (amit eleve ciki hivatkozni, de ha megtetted, én is megteszem) osztályzatok szerint az osztályzók 75%-as szerint elég jó, kibaszott jó, az egyik legjobb, illetve a legjobb sorozat a Star Trek: Discovery. A 3/4-ük szerint 7-10/10-es. Ami röhejes, de ismétlem, ki az a hülye, aki olvas egy random, érdektelen hírt, amiben az egyetlen infó ott van a címben, tehát még klikkelni sem kell írta (amatőr újságírás), és erre... UTÁNANÉZ... ANNAK..., HOGY... MENNYI... A... SOROZAT... IMDB... OSZTÁLYZATA. Miért...? Mert úgy érzi, hogy az nyomatékosabb, mint az, hogy leírja, hogy szerinte nem jó?

    Lehet, hogy el kéne kezdenem, ha bármilyen szempontból is érdekelnének az ilyen osztályzatok, de most, hogy fel lett hívta a rá a figyelmemet egy osztályzatfüggő, sutba dobhatom az elveimet.
  • Balu777 #2
    Megnéztem a pár napja leadott legújabb részt és azt kell mondjam, nagyon elrontották. Számomra ezennel egy (ex)kedvenc sorozatnak vége.