Ötvös Tibor

Karantévézés - az első napok

Mivel közeledhet a végleges kijárási tilalom, így érdemes megnézni, hogy az otthoni tévézés milyen lehetőségeket nyújt. Jelen cikkben a Netflix kínálatából szemezgetünk.

Jelen pillanatban kijárási korlátozás van érvényben és mindenki osztja, hogy #maradjotthon, így feltehetően most mindenki elgondolkodik, melyik otthoni szolgáltatóra érdemes előfizetni. Nos, hazánkban elsősorban a Netflix és az HBO Go verseng az otthon maradottak pénzéért és mi most az előbbi kínálatából ajánlunk néhány címet. Persze a mostani lista csak pár kedvencet tartalmaz, de ezek olyanok, amiket mindenképpen érdemes megnézni.

I am Not Okay with This

Kezdjük rögtön egy komolyabb darabbal. Az I Am Not Okay With This egy tinédzser lány története, akiről kiderül, hogy nem teljesen átlagos. A tinédzser-lét olyan mindennapi kihívásaival is szembe kell nézzen, mint a szerelme, az egyik szülő elvesztése vagy éppen a testi változások. A sorozat első körben a Carrie-t idézi fel bennünk, ám szerencsére nem egy klónról van szó. Ennek két oka is van: a két főszereplő.


Az Az két filmjében megismert Sophia Lillis nagyon jól alakítja a kissé különc tinit, aki megdöbben saját erején. Remekül egészíti ki őt a szintén érdekes figurát hozó Wyatt Oleff, aki Stan képében lesz barát-szerető-lelkitárs. A hét részes első évad remek felvezetés, várjuk a másodikat. A sorozathoz magyar szinkron is választható, mely elég jól sikerült.

A jó hely

Őszintén megvallom, hogy a The Good Place volt az első, amit a Netflixen elkezdtem nézni és iszonyatosan imádtam. A Jó Hely a túlvilági létről szól, elég érdekes alaphelyzetet kínálva. Az első évadban négy hősünk kerül a Jó helyre és szép lassan rájönnek, hogy valami hiba történhetett, összekeverték őket valaki mással. Persze szép lassan mindenre fény derül és a négy évados sorozat alatt a kezdeti lazább hangulat után egészen komoly mondanivalók is felkerülnek a palettára.


Például mi alapján lehet értékelni azt, hogy az ember jó vagy rossz volt életében? Melyik cselekedet milyen hatással van a világra? Persze ehhez hozzájárul a jól összerakott gárda is. Kristen Bell zsigerből hozza a tapló vidékit csajt, míg Ted Danson a túlvilági építésznek ad egy különleges sármot. A sorozat csak feliratosan érhető el, a négy évaddal pedig véget is ért a történet.

V-Wars - Vérháború

Ian Somerhalder nem tud nagyon messzire kerülni a vámpíros zsánertől, hiszen a Vámpírnaplók közönségkedvenc Damon Salvatore után most egy újabb vérszívós sorozatban kapott szerepet. A V-Wars - Vérháború azonban teljesen más, mint a tinisorozat volt. Luther Swann virológus, akinek a csapata egy ősrégi vírust fedez fel az Északi-sarkon. Legjobb barátja és testőre társaságban meg is fertőződnek, de míg ő megússza, addig Michael Fayne vámpírrá válik.


A sorozat eleinte a szokásos üldözéses metódussal dolgozik, ám a felétől átvált egy X-Men mutánsos vonalra. Azaz ha egy új és az embernél erősebb faj megjelenik, hogy alakul át a hierarchia? Meddig van jogunk egy új fajt kiiírtani? Ehhez hasonló kérdéseket vet fel és ad egyébként értelmes válaszokat. A sorozat egy szinkronos évadot kapott eddig, de remélhetőleg jön a második.

Lost Girls

Az első karantévézős cikket egy filmmel zárjuk, az Elveszett lányok megtörtént eseményeket mutat be. Egy anyuka egyedül neveli két lányát, a harmadik pedig prostituáltként dolgozik. Mikor utóbbi eltűnik, a hatóságok láthatóan nem foglakoznak a dologgal. Az anyuka feldühödik és saját kezébe veszi az irányítást. Azonban a nyomozás során egyre több részlet derül ki, melyek egy mélyebb bűnesetet tárnak fel.


A film egy vérbeli dráma, melyet Amy Ryan visz el a hátán. A megtört és kétes életet élő anya alakjában nagyot játszik és nem tudjuk eldönteni, megvessük őt vagy sajnáljuk. A mű nem túl tempós, szép lassan halad előre, a kifejlet pedig életszerű - ami nem csoda, hiszen megtörtént eseményeket mutat be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • quatlander #6
    Ittál bmeg??! Olvass vissza. Szedd össze magad, ha van miből. Lehet poénkodni, de most nem az van. Hiddd el.
  • Relixo #5
    Az előttem hozzászólóknak üzenem ne rakjátok már tele a pelust!!!! Még nincs itt a világvége!!!! pffhh.. :D
    Komolyan ne fossatok már ennyire emberek, mikor eljön a vége mindennek tudni fogja mindenki meglátjátok. De az még nem most lesz!

    Amúgy meg nehogy már SG legyen valaki számára egy ilyen esetben "hiteles" hírforrás mikor mindig túloznak meg hülyeségeket írnak. Ez náluk alap. :P
  • quatlander #4
    Azt ott én is átírnám feltételező módba, minimum.
  • syn7h37ic #3
    "Mivel közeledik a végleges kijárási tilalom"

    Rémhírkeltésért börtön is járhat most baromarcú!
  • VolJin #2
    "Mivel közeledik a végleges kijárási tilalom"

    Idióta...
  • Archenemy #1
    "Mivel közeledik a végleges kijárási tilalom"

    ...lemaradtam valamiről?