Ötvös Tibor

Jó kis Crank-utánzat a Talpig fegyverben

Harry Potter pisztolyokkal. Ez lehetne az alcíme a Crank-Felpörgetve / Idegpálya klónjának tűnő Talpig fegyverben-nek, de ez nagyon leegyszerűsítené ezt a bűnös szórakozást. Agyakat kikapcsolni, Daniel Radcliffe és a mindig isteni Samara Weaving ezer fokon pörögnek.****
Hogy tetszett a Talpig fegyverben?
  • Tetszett, jó film volt
  • Közepes lett
  • Nem tetszett
  • Nem láttam
Vannak színészek, akik egész életét végigkíséri egy-egy szerep. Korábban, ha Superman került szóba, mindenki Christopher Reeve alakjához kötötte őt. De említhetnénk az Alkonyat-filmek hármasát, akik közül a legjobban Robert Pattinson tudott váltani (és ölt magára egy másik sablon alakot Batman köpenyében). Gondolom Danel Radcliffe neve hallatán sem a fingós hulla szerepe jut eszébe a legtöbb mozirajongónak, hanem Harry Potter. Mióta azonban megtörtént a franchise lezárása, a színész próbált egyre inkább elkanyarodni a varázslópálcás szerepétől és ennek újabb lépcsőfoka a Talpig fegyverben.

Sztori akad, de nagyon alap. Adott egy netes oldal, a SKIZM, ahol nézhetjük, ahogy egymást gyilkolják az emberek. Egy részeg estén aztán elkezdi oltogatni a kommentelőket, mire az oldal üzemeltetői fegyvereket fúrnak a kezeihez és harcba küldik a sorozat királynője, Nix ellen. A történet gyenge, de láthatóan csak azért van, hogy legyen minek mentén egyre cifrább kalandokba küldeni a főhősünket. És nem is igénylünk többet, hiszen a Talpig fegyverben - a külföldi kritikák ellenére - kimondottan szórakoztató film lett.



Talán nem meglepő módon, de nem az egykori Harry Potter miatt. Őt még mindig szokni kell az elsőre karakteridegennek tűnő szerepekben, de itt azért okosan, elsőre kockának beállítva dobják bele az egyre mélyebb vízbe. A végére pedig már egy igazi gyilkossá válik és bár néha kissé megbicsaklik a fejlődése, de így is érthető és még talán szimpatikus is. A film egyértelmű sztárja azonban Nix, azaz Samara Weaving. A hölgyre korábban az Aki bújt főszerepében figyelhettünk fel és szerencsére most sem hazudtolja meg magát. Pazarul hozza a láthatóan szellemi képességei hiányában gyilkolászó dilinyóst, aki mégis szerethető a maga módján.

A Talpig fegyverben egy pillanatra sem váltja meg a világot, hiszen nem egy alkalommal kapunk idegesítő kamera-beállításokat, és maga a főgenya is elég halovány. Azonban a társadalmi kritika csírája ott van a filmben, ahogy egyébként a bűnös szórakozás élménye is. Ráadásul nem olyan elborult, mint a Crank, de azért meg vannak a maga őrült pillanatai (már maga az alaphelyzet, az átfúrt kezekkel). Szóval aki kicsit is fogékony az ilyen filmekre, az a mozik újranyitása után menjen gyorsan és nézze meg, mert nem fog csalódni.

Klikk ide!
Klikk a poszterre a nagyobb változathoz
Talpig fegyverben (Guns Akimbo)
szinkronizált, angol-német-új-zélandi akció-vígjáték, 95 perc, 2019
18 éven aluliak számára nem ajánlott!

Rendező: Jason Lei Howden
Forgatókönyvíró: Jason Lei Howden
Producer: Tom Hern, Felipe Marino, Joe Neurauter
Operatőr: Stefan Ciupek

Samara Weaving (Nix)
Daniel Radcliffe (Miles)
Rhys Darby (hajléktalan férfi)
Ned Dennehy (Riktor)
Natasha Liu Bordizzo (Nova)
Mark Rowley (Dane)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #3
    Hardcore Henry szerintem kevésbé szórakoztató. Azt eladja az FPS nézet, de szerintem nem ilyen banális marhaság (jó értelemben), mint ez. Nekem ez sokkal jobban tetszett, nem vette magát annyira komolyan.
  • gombabácsi #2
    nem volt rossz, de ebben a stílusban a hardcore henry felülmúlhatatlan, ráadásul még zseniális is :)
  • Negritis #1
    Samara Weaving már a Babysitterben is állat volt, Radcliffe-t meg javaslom a horns vagy swiss army man-ben :D