Ötvös Tibor

Addams Family - A galád család

Animációs filmben kezdik újra az Addams család történetét, mely ismét képes megnevettetni a nézőket - már aki szereti a filmek és a sorozat alapját adó fekete humort.

Hogy tetszett az Addams Family -A galád család?
  • Tetszett, jó film volt
  • Közepes lett
  • Nem tetszett
  • Nem láttam
Azt hiszem nagyon kevés olyan filmrajongó van, aki számára semmit nem mond az Addams család cím. 1964 és 1977 között sikerrel futott egy televíziós sorozat, majd jött '91-ben az újkori feldolgozás. A két film után ismét eltűnt a franchise, hogy aztán egy videóra készült harmadik résszel bukkanjon fel ismét. A bukás miatt sokan lemondtak a szériáról, de most végre visszatért a galád család, ami azonban cseppet sem sikerült tökéletesre. Ráadásu nagy kérdés, hogy egy ilyen telített időszakban melyik család választja majd ezt például a Jetikölyök helyett.

A film Gomez és Morticia lagzijával indul, melyet megzavarnak az emberek, akik megunták a szörnyetegek grasszálását az utcáikon. A páros Amerikába menekül, ahol egy elhagyatott elmegyógyintézetben találnak otthonra. Itt aztán megszületik a két gyerek, akiket nem engednek ki az emberek közé. A közeli városka lakói nem is sejtik, hogy valakik élnek az elhagyott épületben, míg a köd fel nem száll és Wednesday el nem kezd járni a helyi suliba. És itt kezdődik a bonyodalom.



Az Addams Family nem tartozik a legszebben kivitelezett animációs filmek közé, hiszen szándékosan vannak elnagyolva a karakterek. Leginkább a Derült égből fasírt juthat az eszünkbe a látványról, csak itt azért sokkal sötétebb a humor. És ha már szóba került a humor, sajnos ezúttal nem jutott túl sok belőle a filmbe, ami elég nagy probléma. Persze eleinte lehet nevetni még Fester bácsi és Wednesday íjas jelenetein vagy Pugsley szerencsétlenkedésein, de egy idő után unalmassá válik a dolog. Főleg úgy, hogy a készítők láthatóan az "élni és élni hagyni" illetve az "egymás mellett élés" mondásokat próbálják ábrázolni a filmben.

Az Addams Family - A galád család cseppet sem rossz film, egyszerűen csak semmi újító vagy érdekes nincs benne. Aki szörnyekkel teli mesét akar, annak ott a Hotel Transylvania-sorozat, a kisgyerekes családok pedig inkább a Jetikölyökre mennek majd be. Akit mindig is szórakoztatott a franchise, annak érdemes tenni vele egy próbát, de világmegváltó humort és megoldásokat ne várjunk tőle. Ez csupán egy közepes mese, szerethető szereplőkkel.

Klikk ide!
Klikk a poszterre a nagyobb változathoz
Addams Family - A galád család (The Addams Family)
szinkronizált, amerikai-angol családi vígjáték, animációs film, 105 perc, 2019
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Rendező: Greg Tiernan, Conrad Vernon
Forgatókönyvíró: Matt Lieberman, Pamela Pettler
Producer: Gail Berman, Alex Schwartz, Conrad Vernon
Író: Charles Addams
Vágó: Kevin Pavlovic, David Ian Salter

Oscar Isaac (Gomez Addams)
Charlize Theron (Morticia Addams)
Chloë Grace Moretz (Wednesday Addams)
Allison Janney (Margaux Needler)
Finn Wolfhard (Pugsley Addams)
Nick Kroll (Fester bácsi)
Bette Midler (Nagymama)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Szefmester #2
    A minimalista groteszkkel nem lenne gond, de nagyon elbaszták a karakterek stílusát. Pugsley meg Wednesday karaktere borzalmas, Gomez és Mortisha elmegy, a többiek rendben vannak. Képek alapján. Mozgásban még nem mertem megnézni egy trailert sem.
  • trabantos82 #1
    LOL ez a grafika.. Most ezt dizájnnak hívják, régen ezt igénytelenségnek, tehetségtelenségnek nevezték..