Berta Sándor

Mini-LED kijelzőt kaphatnak az Apple termékei

Az új képernyővel szerelt modellek a következő két évben jelenhetnek meg a piacon.

Az Apple ügyeiben jól értesültnek számító Ming-Chi Kuo elemző azt közölte, hogy az Apple azt tervezi, hogy a következő két esztendő során az iPad és a MacBook készülékek csúcskategóriás változatait úgynevezett Mini-LED kijelzőkkel látja el. A technológiát azért választotta a cég , hogy az OLED-paneleknél ismert beégés problémát elkerülje.

Az óriáscég a táblagépeit és a notebookjait klasszikus LED-panelekkel árulja. Ez változhat meg a következő két éven belül, amikor 2020 vége és 2021 közepe között Mini-LED képernyők kerülhetnek a legdrágább iPad és MacBook változatokba. Ez azt jelenti, hogy egy eszközbe akár 10 000 darab 200 mikrométernél kisebb LED-et is beépíthetnek majd. A lépés emellett azt a célt is szolgálná, hogy a társaság csökkenteni tudja a függőségét a számára OLED-paneleket szállító Samsungtól. A Mini-LED-eket a vállalat a jövőben akár az LG Display részlegétől is beszerezheti.

A Mini-LED panelek alkalmazása miatt a jövőben keskenyebb és könnyebb termékeket dobhat piacra a gyártó, amelyek nagyobb kontrasztaránnyal fognak rendelkezni és támogatják majd a HDR funkciót is. Ming-Chi Kuo nem közölt konkrét termékneveket, így az új modellek várhatóan az iPad Pro és a MacBook Pro család tagjai lesznek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Cryalot #5
    Pavlovi reflex.
  • Cefet #4
    Nekem, is az tűnt fel egyből, hogy a 10000 LED túl kevés ahhoz, a megjelenítés legyen a feladata...
  • Sir Cryalot #3
    Jobb edge lcd simán tudja ütni az alkotásaikat az a vicc inkább.
  • Sir Cryalot #2
    Tévedés ez nem surface emitter lesz hanem edgelit lcd mint eddig. Esetleg full array dimminges.
  • kvp #1
    A mini led kijelzo csak sima inorganikus led panelt jelent. Technologiailag nem egy nagy ujdonsag, csak vegre sikerult olcson, az atlagos chipeknel nagyobb feluletut eloallitani beloluk. Regebben egy inorganikus led ostya pont annyiba kerult, mint a vele azonos teruletu processzor ostyak. Valoszinuleg egy picit regebbi technologiat hasznalva sikerult elerheto aruva tenni oket. (mivel a pixeleknek nem kell olyan picinek lenniuk mint egy proci transzitorainak)

    A 10 ezer led az kb. 3 kilopixel, azaz kb. 60 x 60 x rgb vagy egy 100 x 100-as monokrom kijelzo. Ebbol latszik, hogy ez csak az LCD panelek hattervilagitasat jelenti, azaz oled helyett inkabb LCD-t fognak arulni LED-es hattervilagitassal. Marketing szovegnek jo, de egy valodi inorganikus LED panelhez kepest a vicces kategoria.