Gyurkity Péter

Ezt fogja bejelenteni a Samsung szerda este

A Samsung két nap múlva csaknem 10 új mobiltelefon-változatot mutat be, közvetlenül az MWC előtt, lefedve mind a közép-, mind pedig a csúcskategóriát.

A tizedik évét ünnepli a Samsung Galaxy S család, ennek örömére két új sorozat tagjait ismerhetjük meg hamarosan, ezek főbb részletei azonban már a hétvége alatt kiszivárogtak, egyes esetekben a várható árakkal együtt.


Samsung Galaxy A9 (2018)

Elsőként a Galaxy A-család három tagja bukkant fel a külsős hírekben, amely szerint míg az A10 egy 6,2 hüvelykes Infinity-V kijelzőt kap majd, HD+ felbontással, egy 13 és egy 5 megapixeles kamerával, 3 GB memóriával és 32 GB-os tárolóval, valamint egy kereken 4000 mAh-s akkumulátorral, addig az A30 és A50 már egy 6,4 hüvelykes Infinity-U panelt, FHD+ felbontást, hátoldali iker-, illetve tripla-kamerát, jobb szelfikamerát, 3, 4 és 6 GB memóriát, valamint nagyobb, akár 512 GB-os tárolót kapott, ugyanakkora akkumulátorral, ám izmosabb gyorstöltéssel. A műanyag külső két, illetve három színben lesz elérhető, ehhez dual-SIM opció és az Android 9 Pie csatlakozik majd. A pontos megjelenési dátumot és az árakat még nem ismerjük, ezek azonban hamarosan szintén kiderülnek.


Nem sokkal később jelent meg a világhálón egy videó, amely már a Galaxy S-sorozat új generációjára koncentrál. Itt három változatról van szó, ezek közül a Galaxy S10e lesz a legolcsóbb, 5,8 hüvelykes Super AMOLED panellel, 6 GB RAM-mal, 128 GB-os tárolóval, hátoldali iker-kamerával, illetve egy 3100 mAh-s akkumulátorral, oldalsó ujjlenyomat-olvasóval, több eltérő színben, ám már az új Snapdragon 855 chippel. Az S10 ehhez képest 6,1 hüvelykes, hajlított panelt, tripla-kamerát, 6 vagy 8 GB RAM-ot, 3400 mAh-s akkumulátort, kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasót, valamint egy akár 512 GB-os tárolót kínálna, amit az S10+ egy még nagyobb, már 6,4 hüvelykes kijelzővel, előlapi iker-kamerával, illetve egy 4100 mAh-s akkumulátorral fejelne meg.


Az ár a jelek szerint nem lesz túl kedvező, ez sorrendben 750, 900, valamint 1000 dollár lenne, de Evan Blass friss bejegyzése szerint a legerősebb Galaxy S10+ akár 1500 dollárt kóstálna. Az előrendelés várhatóan a február 20-án esedékes bemutatótól indul majd, míg a megjelenés március 8-án jön el. A hazai árakról két nap múlva beszámolunk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • wraithLord #4
    Azzal a "plusz pénzzel" már eléri egy elég komoly laptop árát... Ez az árazás irreális. De persze minden annyiba kerül, amennyiért megveszik, az Apple-nek bejött (egyelőre), csinálják utána a többiek is.
    Kár hogy nem azt mondod, hogy az asztroszürke vagy akármilyen ekszkluzív szín megéri a 100k felárat. :D

    #3 Nem hagyja magát. :D A Samsung nem egy Kickstarter vállalkozás, hanem a világ egyik legsikeresebb okostelefongyártó részlegével rendelkező dél-koreai óriáscég/óriás ipari konglomerátum... :D
  • Zoliz #3
    Nekem S9 (sima) van és összehasonlítottam a barátnőm új Huawei P20 Pro-jával.

    Tulajdonképpen egy helyről csináltunk északai képeket és azt mondom az S9 alig marad el a P20 Pro agyonistenitett kamerájának fotóitól, de minden másban az akksi kapacitás kivételével jobb az S9. A kijelzője, az alap appok és érzékelők is sokkal jobbak a Samsungban. Hajrá S10! Ne hagyd magad!
  • Ender Wiggin #2
    de legalább a sugárzása ötödannyi, mint a kínai gagyikénak és a Szifon modelleknek... már ez megéri a plusz pénzt :-)
  • wraithLord #1
    Azért ennyire nem kéne elszállni az árakkal. Meg a hardverrel sem, mert attól, hogy beleraknak egy durva SoC-ot meg töménytelen mennyiségű memóriát, attól ez még egy telefon marad Androiddal (és ARM architektúrával - ami a jövőben már nem lesz hátrány).